Ръководството на Левски най-накрая се зае с подобряването на защитата на отбора, привличайки французина Седрик Унтонджи. Бранителят изкара кратък пробен период на "Герена", но изглежда е успял да впечатли старши треньора на "сините" Георги Дерменджиев и веднага беше възнаграден с договор, който е до края на сезона в Първа лига. 

Но кой е Седрик Унтонджи? ТОПСПОРТ ще Ви запознае с историята на национала на Бенин, който за последно бе част от Ню Йорк Сити в МЛС.

Седрик Хонтунджи кара пробен период в Левски

Национал на Бенин кара пробен период в Левски

За последно Седрик Хонтунджи е бил част от Ню Йорк Сити

Седрик е роден в Тулуза, Франция на 19 януари 1994 година. Висок е цели 1.94 см. Първите си стъпки във футбола прави в академията на Рен. Официалният му дебют в мъжкия отбор е през сезон 2013/14 срещу Ница. Записва 18 мача, в които отбелязва и един гол, след което преминава последователно в Шатору и Оксер под наем. Изиграва общо 62 срещи и за двата тима преди да подпише с Галезек Аячо. Там отново се представя доста стабилно и взима участие в 35 двубоя, разписвайки се два пъти. Престоят му е само една година, но впечатленията са много добри, с което приковава вниманието на клуб от американската МЛС

През 2018 година Ню Йорк Сити официално привлича Унтонджи, но късметът го лишава от по-дълга кариера в Щатите.

Снимка 411747

Източник: Instagram

"За мен е чест да бъда тук. Мотивиран съм и съм готов да дам всичко от себе си за отбора. Когато разбрах за интереса към мен, бях много развълнуван. Следя МЛС, така че знаех всичко за Ню Йорк Сити. Не винаги успявах да следя мачовете заради часовата разлика, но се стараех да гледам най-важните моменти след тях, когато имах време. Тук съм, за да се раздавам за този клуб", споделя Седрик при официалното си представяне.

Негов треньор в Америка тогава е Патрик Виейра, който също залива със суперлативи защитника: "Отдавна клубът търси футболист като Седрик. Той е силен и е перфектен в единоборства. Спокоен е, когато топката е в него. Още е млад и най-хубавите му години на терена тепърва предстоят, така че е напълно нормално за има засилен интерес към него. Той ще добави допълнително качество на нашия отбор. Много съм доволен от този трансфер". Негов съотборник по същото време пък е бившият футболист на Валенсия, Барселона и Атлетико (Мадрид) Давид Вия.

Снимка 411748

Източник: Instagram

За съжаление обаче, записва само един-единствен мач, тъй като получава контузия. Стартира като титуляр за Купата срещу Ню Йорк Ред Булс, но травма го вади от терена още в самото начало на второто полувреме. Следва операция, от която се възстановява почти целия сезон и така и не облича отново фланелката на американския отбор

Снимка 410242

Източник: Twitter

Независимо, че израства във Франция и е част от формациите на националния отбор на страната до 16, 17, 18 и 21 години, през 2017-а получава повиквателна от тима на Бенин. Прави дебюта си през март същата година и изиграва общо шест срещи с екипа на "катериците".

Седрик Унтонджи подписа краткосрочен договор с Левски

Седрик Унтонджи подписа краткосрочен договор с Левски

Бранителят ще трябва да внесе конкуренция в разколебаната отбрана на "сините"

Преди броени дни стана ясно, че защитникът кара пробен период в Левски, като не му отне много време да впечатли Георги Дерменджиев и неговите помощници и "сините" му предложиха договор до края на сезона в Първа лига. Дали това е решението за колебливата отбранителна линия на столичани, тепърва предстои да разберем.