Отборът на Левски изпраща трагична година във всеки един аспект на своето съществуване. Въпреки това, трябва да бъдат отличени и тези, които през тази есен бяха малко над останалите в efbet Лига. Било то в позитивен или негативен план. Ето част от тях:

Предложиха Найджъл Робърта на сръбските грандове Цървена звезда и Партизан

Предложиха Найджъл Робърта на сръбските грандове Цървена звезда и Партизан

Нападателят на Левски предизвиква сериозен интерес

Според статистическите данни, играчите с най-много двубои до този момент са Николай Михайлов и Ивайло Найденов (15). Стражът обаче го води по игрови минути 1350 срещу 1294. Ники продължава битката с излишните килограми, но за момента е така важният лидер в сломената команда на левскарите.

Снимка 492613

Източник: levski.bg

Найденов приоритетно бе налаган като краен бранител, което за пореден път доказа, че това не е най-любимото му място на футболния терен. Срещу ЦСКА, Иво беше преместен на любимата си позиция в средата на терена, където се представи сравнително добре и даде поводи за размисъл на своя наставник Славиша Стоянович.

Левски е пред раздяла със защитник

Левски е пред раздяла със защитник

Деян Иванов може да премине в Локомотив (София)

Голмайсторският приз отива за Паулиньо, който в 14 мача се разписа точно 4 пъти. Любопитното при него е, че бразилецът отбеляза два гола през август (Арда и Монтана) и същия брой през декември (Арда и Берое). Четири попадения има и Борислав Цонев, който обаче се контузи тежко и изигра само няколко мача със "синята" фланелка.

Лидер при футболистите в клуба, дали най-много голови пасове е Найджъл Робърта (3).

Снимка 508401

Източник: LAP.bg

Най-грубите се оказаха Мартин Райнов и Тома Даске, които до този миг са получили по четири жълти картона.

Нападението на Левски отбеляза едва 17 попадения през есента, като най-често (29.4%) головете падаха между 30-45-ата минути на първата част.

А когато заговорим за пари, то ситуацията при "сините" е плачевна. Близо с 400 000 евро, според данни на Transfermarkt, е паднала цената на Паулиньо, която вече е точно милион. До 300 000 евро стигна стойността на Симеон Славчев, който заради поредица от контузии изигра само два мача в шампионата.

Снимка 499071

Източник: levski.bg

Все още най-скъпият футболист на Левски е Найджъл Робърта - 1 300 000 евро. Горе-долу такава сума търсят и "сините", за да го продадат в чужбина през зимата. Ивайло Найденов пък е поскъпнал със 150 000 евро и вече бива оценяван на 300 000 от същата валута.

Левски продаде над 17 000 членки карти

Левски продаде над 17 000 членки карти

Кампанията върви с по-бавни темпове в последните седмици

И докато това, което правят играчите на терена, не заслужава аплаузи, то "автори" на най-позитивната "синя" статистика са феновете на Левски. Продадените членски карти на клуба вече са над 17 000. Активност, която няма аналог у нас!

Левски към феновете: Благодарим ви, че преминахме заедно през най-трудните мигове в историята на клуба

Левски към феновете: Благодарим ви, че преминахме заедно през най-трудните мигове в историята на клуба

Вижте какво още написаха "сините"

Навръх Рождество, ситуацията в столичния гранд не изглежда бляскава. Надеждите на всички в клуба са, че новата 2021 година ще бъде далеч по-успешна във футболен план за Левски. Поводи за оптимизъм има с оглед стабилизираната финансова обстановка. Оправдания вече не би трябвало да има. Оттук насетне пътят на "сините" е само един - нагоре в таблицата и моментната йерархия на българския шампионат.