Сделката за придобиване на мажоритарния дял акции на Левски от страна на "Юнайтед Груп" е все по-близо, твърди "Тема Спорт". Очаква се в близките дни от компанията на сръбския бизнесмен Драган Шолак официално да обявят интереса си към клуба от "Герена". Както е известно, чуждестранните инвеститори поискаха пълен одит, или по-точно дю дилиджънс на "сините" и след неговото приключване са останали доволни от видяното. Дълговете с малки отклонения, са от порядъка на 30 милиона лева, каквито са били и очакванията.

Проектът за паметник на Гунди е завършен (СНИМКИ)

Проектът за паметник на Гунди е завършен (СНИМКИ)

Нужни са още средства , за да бъде поставен

Евентуална сделка се очаква да има по време на зимната пауза в шампионата. "Тема Спорт" вече съобщи, че тя може да се осъществи преди Нова година. Но началото на процеса по джиросване на акциите да е през октомври.

От Левски вече на няколко пъти анонсираха, че "Юнайтед Груп" има интерес към клуба. Мажоритарният собственик на сините Наско Сираков и изпълнителният директор Ивайло Ивков вече разкриха за това. "Има интерес от Юнайтед Груп. Лично аз ги потърсих като нов спонсор, тъй като нашият изнемогва да покрива изискванията ни. Пристигна писмо в клуба, с което тази огромна интернационална компания първо изпратиха свои висши представители - изпълнителните директори, преди финала за Купата на България бяха на стадиона и гледаха тренировка на Левски. Видяха и мача, хората наистина имат принципен интерес. Изпратиха писмо с намерение за придобиване на клуба и дългосрочна инвестиция", каза Ивков. Представители на компанията присъстваха и на последното дерби с ЦСКА (2:0), а след това проведоха и среща с шефовете на "Герена".

Наско Сираков заяви на срещата с привърженици в Карлово, че интересът на "Юнайтед Груп" е най-вече заради работата на Станимир Стоилов. От своя страна Мъри сподели в интервю, че при идване на нови собственици ще подаде оставката си, след което ще седне на преговори, за да разбере целите и пътят, по който ще поеме Левски. Но със сигурност инвеститорът ще иска да задържи треньора начело на "сините".

Левски проведе тренировка без основни свои футболисти

Левски проведе тренировка без основни свои футболисти

Причините за тяхното отсъствие са различни