Лудогорец направи пореден зрелищен мач в евротурнирите, а в жертва на 6-кратния български шампион се превърна високолетящият в Бундеслигата Хофенхайм, който допусна обрат с 2:1 на българска земя!

С успеха Лудогорец събра 4 точки след първите си два мача в група "С" на Лига Европа и се настани на второ място в класирането след Спортинг (Брага), който заема първата позиция след пълен актив.

Снимка 315039

Източник: LAP.bg

Срещата започна по кошмарен начин за домакините!

Още във 2-ата минута Козмин Моци сбърка подаване пред собствената си врата, след което Марко Ут бе изведен отдясно в наказателното поле, пусна към Кадержабек, а чехът на метър от празната врата нямаше проблем - 1:0 за Хофенхайм!

Германците бяха далеч по-дейният и организиран отбор в първите 20 минути, макар гостите да бяха излязли до голяма степен с резервния си отбор.

Лудогорец - Хофенхайм: 2:1, пълен обрат за разградчани!
на живо

Лудогорец - Хофенхайм: 2:1, пълен обрат за разградчани!

Вторият тест за разградчани в Лига Европа започва в 22,05 часа

Те можеха да стигнат до второ попадение в 15-ата минута! Марко

Ут се озова сам срещу Хорхе Броун, пусна успореден пас към Крамарич, но в последния момент Пластун направи шпагат и изби топката от крака на нападателя!

Лудогорец се опита да овладее постепенно средата на терена, където гостите бяха наситили пространството с доста футболисти. Поради това разградчани трудно достигаха до опасности пред вратата на Бауман.

Стигна се само до няколко далечни удари на Натанаел, при един от които вратарят на германците изби с пръстите на ръката си. Анисе също имаше възможност да вкара, но от удобна позиция пред вратарското поле стреля крайно неточно.

Снимка 315042

Източник: LAP.bg

Лудогорец стартира ударно след почивката!

Още при първата си атака за втората част, топката попадна на волето на капитана Светослав Дяков, който със силен удар от дъгата пред наказателното поле вкара в долния ляв ъгъл за 1:1!

Последваха минути, в които играта се накъса, за да дойде и страхното спасяване на Броун, което съхрани шансовете на Лудогорец да търси пълния обрат. Аржентинският страж отрази удар на останалия сам срещу него Руп, който от воле на метри от вратата не успя да преодолее вратаря на Лудогорец!

Снимка 315040

Източник: LAP.bg

Кулминацията дойде малко по-късно, когато разградчани нанесоха своя втори удар!

Джоди Лукоки получи топката в наказателното поле и с майсторско изпълнение с вътрешен фалц през съперников футболист опъна мрежата зад Бауман - 2:1!

До края на срещата домакините можеха да стигнат и до трето попадение чрез бързи контраатаки, но удари на резервите Кладиу Кешеру и Яцек Горалски не попаднаха в целта. 

Лудогорец - Хофенхайм: 2:1 и поредна луда европейска вечер в Разград!

Снимка 315028

Източник: Twitter