Лудогорец стартира с разгромна победа 7:0 над Крусейдърс тазгодишното си участие в квалификациите на Шампионска лига. Срещата ще се запомни както с многото попадения във вратата на севрноирландците, така и с хеттрика на резервата Якуб Шверчок.

Двубоят протече според очакванията, като вероятно само изразителният резултат донякъде е изненадващ. За статистиката - победата е най-голямата за разгрдчани в евротурнирите, а предвид това 7:0 е повече от ясно, че "орлите" ще продължат в следващата фаза на надпреварата.

Лудогорец - Крусейдърс 7:0, хеттрик на Шверчок!
на живо

Лудогорец - Крусейдърс 7:0, хеттрик на Шверчок!

Двубоят е тази вечер от 20:00 часа

В нито един момент футболистите на Пауло Аутуори не поставиха под съмнение превъзходството си над своя скромен съперник, който в първите 20 минути оправда прякора си "брадварите".

Играчите на Стивън Бакстър извършваха нарушение след нарушение, някои от тях доста груби, поради което жълтите картони заваляха. 

Марселиньо откри голеадата на стадиона в Разград след точно 25 минута игра! Техничарят се възползва от подаване на Сисиньо от десния фланг за 1:0!

Снимка 367831

Източник: LAP.bg

Почивката отиваше към минимална преднина за "орлите", но прострелно центриране на Клаудиу Кешеру от левия фланг завърши с автогол на Браун за 2:0!

През втората част разградчани видимо вдигнаха оборотите и головете започнаха да валят!

Клаудиу Кешеру вкара дежурния си гол с екипа на Лудогорец, след като се възползва от отлично центриране на Натанаел и с глава вкара за 3:0!

Снимка 367832

Източник: LAP.bg

Минути след това Марселиньо покачи на 4:0 с удър извън наказателното поле, попаднал до дясната греда на вратата!

В рамките на няколко секунди севернирландците пропуснаха две положения за гол! При центриране от корнер Ренан се размина с топката, Форсайт стреля с глава, но Моци от голлинията изби, а упражението се повтори, отново в полза на румънския защитник.

Клаудиу Кешеру отстъпи мястото си на поляка Якуб Шверчок, който демонстрира жаждата си да бележи попадения, набързо реализирайки хеттрик.

Нападателят вкара по много красив начин за 5:0, след като овладя топката на гърди на точката на дузпата и с прострелен удар щеше да скъса мрежата.

Снимка 367830

Източник: LAP.bg

Полското острие показа, че няма намерение да бъде втори избор в атаката на разградчани, като още на два пъти вкара във вратата на северноирландците, оформяйки крайния резултат 7:0!

Преди началото на мача пък седемкратният шампион на България откри новата трибуна за гости на "Лудогорец Арена", която поне според думите на братя Домусчиеви, е най-модерната у нас.

И така, Лудогорец чака следващия си съперник далеч преди реванша...

Снимка 367802

Източник: LAP.bg