Манчестър Сити победи Шефилд Юнайтед с 2:0 в последния мач за календарната 2019 година в английската Премиер Лийг. И тази среща, като предишната между Ливърпул и Уулвърхямптън беше решена от ВАР, като щастието отново беше на страната на фаворизирания тим.

Ливърпул победи Уулвърхямптън след две ключови намеси на ВАР

Ливърпул победи Уулвърхямптън след две ключови намеси на ВАР

Световните клубни шампиони имат само един равен след половината срещи от настоящото първенство

Противно на всички очаквания гостите бяха по-добрият отбор преди почивката. С директния си футбол те създаваха головите положениия, докато "гражданите" доминираха в притежанието на топката.

Лис Мусе вкара гол във вратата на Браво, но ВАР го отмени заради засада. Малко преди това французинът пропусна страхотен шанс да открие.

Снимка 459413

Източник: GettyImages

След почивката натискътн на домакините се засили и Серхио Агуеро откри в 52-ата минута след атака на скорост. Аржентинецът стреля в блозкия ъгъл отдясно след подаване на Кевин де Бройне. Гостите искаха отмяна на попадението, заради това, че съдията е помогнал с позицията си за загубата на топката от Джон Флек. ВАР доказа, че топката не е докосвала Крис Кавана и голът остана.

Това обезвери играчите на Шефилд, които все пак опитаха директните си атаки. Кевин де Бройне, който стана играч на мача увеличи на 2:0 в 82-ата минута. В добавеното време късметът отново беше против гостите. Били Шарп сам срещу Браво стреля с глава. Топката се отклони от дясната греда, търколи се по голлинията и не влезе.

Снимка 459414

Източник: GettyImages

Така Манчестър Сити се доближи отново на точка зад втория Лестър. "Гражданите" имат 41 точки, но изостават на 14 от лидера Ливърпул и са с мач в повече.

Шефилд Юнайтед ще празнува Нова година на осма позиция с 29 точки. Петият Манчестър Юнайтед има само с 2 точки в повече.

Снимка 459415

Източник: GettyImages