Един от силните ни ММА бойци и многократен шампион Александър Евстатиев ще направи своя дебют на професионалната арена на SENSHI. На 26 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна черният ни колан по карате ще се изправи срещу световния шампион по киокушин от Казахстан Андрей Котов.

Сблъсъкът между двамата ще е в категория до 75 кг по правилата на Професионалната лига на Световния киокушин съюз.

Как върви подготовката на Евстатиев за зрелищната гала и какво да очаква публиката - попитахме самия него дни преди SENSHI:

Александър, на 26 октомври ще направиш дебюта си на арената на SENSHI. На какво ще заложиш при представянето си?

- Да, това ще е първото ми участие на SENSHI. Точно затова и съм много мотивиран да се представя на високо ниво и да дам всичко от себе си. За представянето си залагам на добрата подготовка, като внимавам да не получа контузия в последния момент.

Твой противник ще е световният шампион по киокушин от Казахстан Андрей Котов, а двубоят ви ще е по киокушин. Притесняваш ли се, че дебютът ти на SENSHI ще е срещу толкова силен опонент?

- Харесва ми фактът, че ще се бия срешу шампион. Дори ме нахъсва още повече и ме мотивира да търся победа. Шампион или не, на ринга няма да има милост!

Какво знаеш за съперника си? Как играе той?

- За него знам от SENSHI, хареса ми как игра. Има сърце и не се предава, но има много дупки в играта си, които съм готов да използвам. С треньора ми гледахме внимателно няколко негови срещи и сме изградили стратегия, с която ще го победя.

Български ММА шампион и черен колан по карате дебютира на арената на SENSHI

Български ММА шампион и черен колан по карате дебютира на арената на SENSHI

На 26 октомври във Варна Александър Евстатиев ще се изправи срещу световен шампион от Казахстан

Коя е твоята най-силна черта на ринга?

- Много съм упорит и не се предавам дори когато ми е много трудно да продължа.

На какво ще разчиташ - победа със съдийско надмощие или ще търсиш нокаута?

- Със сигурност ще разчитам на това срещата да не се играе три рунда. Хубавите нокаути са това, което изправя публиката на крака.

От колко време тренираш и как реши да се захванеш с бойни спортове?

- Реално тренирам през целия си съзнателен живот, като решението дойде от баща ми, за което съм му благодарен. Радвам, че ме е насочил по правилния път.

Къде се чувстваш по-силен - в карате киокушин или ММА?

- Чувството е различно, в карате съм по-спокоен и знам какво да очаквам от противника си, докато в ММА винаги има изненади. Чувствам се добре и в двата стила.

Имаш ли любима песен, с която излизаш на ринга?

- Харесва ми да излизам на AC/DC Fire your guns. Зареждам пистолетите и гърмя. Много надъхваща песен. Носи много заряд не само на мен, но и на публиката.

Александър Евстатиев продължава усилената си подготовка за SENSHI

Александър Евстатиев продължава усилената си подготовка за SENSHI

Сблъсъкът между двамата ще е в категория до 75 кг