По-малко от месец остава до следващата изява на Атанас Божилов на професионалния ринг. Капитанът на националния отбор по кикбокс ще се изправи срещу португалеца Адолфо Барао по време на петото издание на SENSHI. Поредното зрелище с тази марка предстои на 22 февруари в Двореца на културата и спорта във Варна.

"Готов съм. Готвя се усърдно и упорито. Нямам много за сваляне и нямам контузии", призна Божилов в интервю за "Народен спорт" и радио "Варна".

Атанас Божилов в защита на световния пояс по кикбокс на SENSHI 5Атанас Божилов в защита на световния пояс по кикбокс на SENSHI 5

Наката ще защитава за първи път Световния пояс на WAKO PRO, който спечели във второто издание на SENSHI (през месец април 2019 г. в София). Неговият противник е петкратен шампион по кикбокс на Иберийския полуостров, бронзов медалист от WAKO Европейското първенство по кикбокс в стил К1 през 2018 г. и 6-кратен шампион по кикбокс на Португалия.

ВИП гости на SENSHI със семинар за KWU International Professional league

ВИП гости на SENSHI със семинар за KWU International Professional league

"Разучил съм го. Той има две победи над български състезатели. Надявам се в третия му мач победата да е за България", добави боецът от Бургас.

Двубоят между двамата ще е в 5 рунда, по правилата на К1.

"Много мачове направих и гледам да с наслаждавам, да остане публиката доволна, да продължавам напред и да се представям достойно", посочва Атанас Божилов.

Това ще е неговото четвърто участие във веригата SENSHI.

"Най-добре навлизащата верига е. Винаги е на ниво и има хубави срещи. Една изключителна верига", сипе похвали към SENSHI кикбоксьорът.

Наката признава, че това е може би последната му година в националния отбор на България. То ще направи своя бенефис на аматьорско ниво с участие на Европейското първенство по кикбокс, а след това ще се насочи изцяло към професионалните си изяви.

Цялото интервю може да чуете ТУК!