Колата на Apple, която към момента наричаме Apple Car или Project Titan, най-вероятно ще се появи през 2025 г. и със сигурност един от най-вълнуващите въпроси е как точно ще изглежда тя. 

Apple Car - колата пристига през 2025 г. без волан и педали

Apple Car идва през 2025 г. без волан и педали

Apple “настъпва газта”

Слуховете около електромобила са много повече, отколкото реалните факти, но на база изтекли до момента патенти можем да придобием поне бегла представа за дизайнерските решения на Apple. 

Именно по вдъхновение от патентни документи британската компания Vanarama е създала няколко дигитално генерирани изображения, които, признаваме, будят смесени емоции у нас. 

Един от по-достоверните елементи в тях, за който вече чухме от няколко места, е големият, централно разположен в купето iPad, заобиколен от въртящи се седалки. 

Снимка 556913

Източник: Vanarama

Както вече знаем, идеята на Apple е колата да е напълно автономна, така че пасажерите да могат да взаимодействат един с друг свободно и да се забавляват с екстрите в колата. 

Снимка 556912

Източник: Vanarama

Освен таблета, мултимедията се допълва и от огромен централен екран, простиращ се от едната до другата страна на колата, където обикновено сме свикнали да има жабки, отвори за въздух и т.н.    

Снимка 556914

Източник: Vanarama

Стъкленият таван, начинът на отваряне на вратите и светещите капачки на джантите безспорно придават на возилото футуристичен облик. 

Снимка 556911

Източник: Vanarama

Цялостната външна визия обаче изглежда по-ретро, отколкото бихме очаквали, а купето - твърде компактно. 

Минг-Чи Куо и с какво Apple планира да замести iPhone след 10 години

Защо на iPhone му остават само 10 години

Смартфонът си отива, идва метавселената

Изображенията на Vanarama все пак са малко или много изстрел в мъглата, като очакваме в периода до 2025 г. да виждаме все повече и по-смели дигитално създадени изображения на Apple Car.