Победната серия на националния отбор на България в Лигата на нациите приключи! След трите победи и лидерското място, селекцията на Петър Хубчев капитулира в мач №4 от турнира.

"Лъвовете" отстъпиха с 0:1 при визитата си на Норвегия, а предвид развитието на терена резултатът можеше и да е по-голям в полза на "викингите"... И нямаше да е незаслужено.

Особено през първото полувреме, когато българите бяха тотално надиграни от своя надъхан съперник, който започна с психоатаките още преди мача...

Норвегия - България 1:0, тотален натиск на домакините!
на живо

Норвегия - България 1:0, тотален натиск на домакините!

Страхотна битка чака "лъвовете" на Петър Хубчев

С първите минути играчите на Ларс Лагербак се настаниха в половината на "трикольорите" и атаките се заредиха една след друга!

В 10-ата минута дойде първата сериозна опасност пред Пламен Илиев!

Алисами бе изведен отляво в наказателното поле, пусна към Джошуа Кинг, който като по чудо прати топката над вратата!

Снимка 383999

Източник: LAP.bg

Последва нова атака, при която Елионуси с диагонален удар, в стил Тиери Анри, преодоля Пламен Илиев, но топката премина до гредата!

В тези моменти българите трудно успяваха да направят последователно повече от две точни подавания, а защитата, най-вече по фланговете, видимо издишаше. 

Така се стигна до 31-ата минута!

Снимка 383995

Източник: LAP.bg

Нападение отдясно завърши с точно подаване към Мохамед Елиоунси, който на празна врата, подложи крак и вкара за 1:0!

До края на полувремето "лъвовете" успяха да стигнат едва до едно статично положение, при което Бодуров игра неточно с глава при центриране на Кирил Десподов.

Втората част започна с устрем от страна на селекцията на Петър Хубчев, който се изрази в няколко слизания до норвежката врата, завършили обаче без успех. 

Първият точен удар на сметката на "трикольорите" дойде в 61-ата минута! Ивелин Попов се освободи и от линията на наказателното поле и стреля слабо във вратаря през няколко човека.

Снимка 383986

Източник: LAP.bg

Четвърт час преди края на мача шотландският съдия Битон спести червен картон на Кинг, който удари без топка Николай Бодуров. Като цяло реферът удряше леко рамо на домакините, но реално погледнато отсъжданията му не повлияха на резултата...

До края на мача домакините можеха да стигнат и до втори гол, но Кинг направи невероятен пропуск на празна врата, разминавайки се с топката.

Заключителните минути на мача преминаха под знака на хаотичен натиск от страна на Ивелин Попов и компания. Но изсипаните топки към появилите се през второто полувреме Радослав Василев и Божидар Краев не дадоха резултат. 

В крайна сметка загуба за България и доста слаба продукция на футболистите на Хубчев.

В класирането в групата Норвегия е на първо място с 9 точки, колкото имат и родните играчи, но за момента отстъпват по голова разлика.

Снимка 384000

Източник: LAP.bg