Националният селекционер - Петър Хубчев прие спокойно впечатляващия триумф над Швеция с 3:2. Специалистът заяви, че България ще има силен отбор тогава, когато може да направи поредица от силни мачове.

"Трудно ми е да направя коментар в детайли. Този отбор може да живее само при пълно себераздаване и здрави единоборства. Тази победа е по-сладка, защото точно с тези неща победихме Швеция. Ще кажем, че имаме отбор тогава, когато успеем да направим поредица от силни мачове. Въпрос на манталитет е да започнем да побеждаваме и навън. Не ви обещавам победа срещу Холандия. Големите ни проблеми са точно в такива ситуации - когато имаме два поредни мача срещу силни съперници", заяви Хубчев.

"Този път ще си позволя да коментирам съдиите - безобразен. Който ще да е, какъвто ще да е. Кои сме ние, че да имаме претенции, но чак така да се подиграват с нас... На 20-ата минута вече беше казал на двама души, че ги гони, даде дузпа и други 2-3 фаула. Въпреки съдията обаче постигнахме тази победа", бесен от решенията на Талиавенто бе Хубчев.

"Не правим никакви сметки. Колкото и клиширано да е, играем мач за мач. Не съм дошъл със задача класиране, друга ми е целта. Започнем ли да изпълняваме замислените неща, ще дойдат и точките, и класиранията. Чух обидни скандирания по адрес на БФС, но ние трябва да бъдем обединени. Все по-малко обиди и все повече хора ще идват на стадиона с такива мачове", допълни още легендарният защитник на България.

Станислав Манолев: За радост сме победители

Манолев: Всички си повярвахме!

"Надявам се за другия мач стадионът да е максимално пълен"