Точно преди 20 години, на 10 ноември 1998, news.bg публикува своя първи новинарски текст. Това е и първата българска новина в интернет пространството - първи букви, първи заглавия и първи стъпки в необятното дигитално пространство. Те са едновременно и приключение, и предизвикателство, не само защото тогава интернет журналистиката прохожда в България, но и защото никой не може да предполага какъв и колко дълъг ще е пътят в бъдеще.

Днес news.bg празнува своя 20 годишен юбилей, като може да каже и с гордост, и с удовлетворение, че този път беше и продължава да е невероятно приключение и голямо предизвикателство.

За 20 години news.bg публикува 496 037 текста, които можете да прочетете и днес.

За 20 години читателите на news.bg пък му отвърнаха с 2 300 432 коментара. След като през 2008 година news.bg започна и да снима, до днес направи за вас и 14 235 видеа, а снимките не можем и да ги преброим.

Въщност големите цифри не са толкова важни, защото 20 години news.bg винаги се опитвал да предоставя на своите читатели навреме обективна, актуална и коректна информация. Стремежът ни е бил тази информация да е вярна и добре написана.

20 години news.bg винаги се е стремял да бъде верен на основните принципи на журналистиката и да отразява различните гледни точки.

Непрекъснато се опитваме да правим все по-малко и по-малко грешки и благодарение на нашите читатели се коригираме. Благодарни сме за всеки един отзив - от този за посочена техническа или правописна грешка, до читателски коментар, който спори с тезата на статията ни.

Днес, 20 години след началото, можем да кажем, че и приключението, и предизвикателството продължават, всеки ден, всеки час, в режим 24/7 news.bg е със своите читатели. След като преживяхме прохождането и любопитството на първите седем, после тийнейджърските вълнения и респекта от пълнолетието, сега продължаваме напред. Надяваме се вече по един добре утъпкан от собствените ни грешки и от превъзмогнатите ни колебания път. Запазили сме увереността, че е важно - за нас, за вас, нашите читатели, а и за нашите хейтъри - да правим новини - навреме, точно и обективно.

Благодарим на всички наши читатели и партньори, които направиха възможно нашият празник и нашето приключение-предизвикателство, наречено NEWS.BG, да се състоят.