Спокойни сме. Българското ще го има. В министерството, въплътило духовните ни и морални ценности, съществува искрицата на съзиданието, съществува борбеността и надеждата за по-добри времена.

Министър Абрашев е повел люта битка за министерски джип. За едно високопроходимо возило, което за разлика от луксозния и банален “Мерцедес”, ще може да преведе културата ни през всички трънливи и черни пътища към по-светлото бъдеще.

Друго нещо си е джипът, солидността и сигурността, които дава на возещите се в него, ще отхвърли от културтрегерите ни всички ежедневни грижи и проблеми и те спокойно ще могат да се понесат на крилете на Пегас (в случая – на джипа).

Но има един проблем – министър Милен Велчев. Младият и безкахърен колега на уважавания професор Абрашев. Та, Милен не давал джип. Ама как може така! Това е поредното доказателство, че финансовите среди хич не ги е еня за българската култура.

И затова днешният призив е – Велчев, дай джип на Божидар Абрашев, дори го изненадай, дай му два джипа, защото българската култура е във вашите ръце!