Хвала на такава експедитивност и решителност. Народните избранници, или поне част от тях, показаха, че могат, когато поискат, да работят много и да не спират, докато не се вземе важното решение.

За по-малко от 24 часа мнозинството направи рокада на върха на БТА. След което вкупом възкликна “Кралят е мъртъв, да живее краля”!

Ако до сега този стил на действие беше практикуван в парламента по отношение на най-важните и значими закони, щяхме да сме далеч напред от мястото, което тъпчем вече години.

Ама не. Депутатите, или поне част от тях, включват на скорост, единствено когато трябва да се свърши нещо, свързано изключително с комфорта на тяхното управление.

Медиината комисия изкара едва ли не една нощна смяна, за да реши проблема “Денев”. Дневният ред на парламента пък беше стратегически променен, докато не се гласува върховната медийна промяна.

Хем бързо, хем на опозицията не беше даден никакъв шанс за реакция. Удивителна ориентираност по отношение за законите на политическите “бойни действия”.

Остава ни надеждата, че управляващите ще подхождат по този самопожертвувателен начин и други пъти, защото се издадоха, че го могат.