Депутатите се скараха затова дали в дневния ред на парламента да влезе законопроекта за намаляване на депутатските заплати на коалицията "Изправи се! Мутри, вън!"

Депутатът от ДПС Йордан Цонев предложи 10 тояги на голо за новите депутати. В крайна сметка законопроектът за депутатските заплати на ИСМВ не бе прието от законотворците.

Вежди Рашидов предложи депутатите да дават 1 000 лв., за да идват на работа, зам.-председателите - 2 000 лв., а председателят - 3 000 лв.

Нинова подгрява във фейсбук сложен парламентарен ден

Нинова подгрява във фейсбук сложен парламентарен ден

Истинските проблеми според БСП са преизчисляване на пенсиите и "Спутник V"

Работният ден на депутатите от 45-то Народно събрание след великденските празници започна с дълъг спор за дневния ред на парламента. Заявка за трудностите даде още преди старта с пост във фейсбук лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Припомняме, че и миналата седмица имаше проблеми с дневния ред, като в крайна сметка депутатите не се и разбраха и първия работен ден приключи скоростно.

Тома Биков видя преврат с дневния ред на парламента

Тома Биков видя преврат с дневния ред на парламента

Опитвате се да си увеличите процентите, като прехвърлите президента към ЦИК

Депутатите се заеха със партийните субсидии. 

Тошко Тодоров от ИТН обясни, че членският внос в партията е десет лева на месец. Останалите партии, по думите му, слагали вноска от около два лева, за да грабят от хората. Явор Божанков от БСП нарече темата за партийната субсидия популизъм. Всеки може да изпадне в тежко положение, предупреди Румен Христов. Без държавна субсидия трудно се поддържала политическа дейност.

Мая Манолова се обяви за един лев държавна субсидия. 21 милиона лева на годишна база бъдат спестени от субсидията. Според Татяна Дончева грешка било да се подцени референдума на Слави Трифонов за партийната субсидия. Трябва да има скала на намаление на тази субсидия, подчерта тя. Един лев субсидия удряла малките формации, а спонсорите не дават безплатен обяд, предупреди Дончева.