Социалистите от районните организации на БСП в "Сердика", "Панчарево", Нови Искър и Кремиковци  подкрепиха общинските съветници от МК "БСП за България" в СОС.

Така те се присъединиха към "Възраждане", "Надежда", "Средец", "Овча купел", "Банкя", "Връбница", "Люлин", "Красна поляна", "Лозенец" и Младежкото обединение в БСП - София. На заседания на районните си съвети всички те приеха декларации и позиции, с които изразяват подкрепа за действията на общинските съветници, гласували за избор на председател на СОС и по този начин разблокирали работата му. Всички те отчитат, че съветниците са изпълнили решение на Градския съвет и отхвърлят исканията на Изпълнителното бюро на БСП да им бъдат наложени санкции, когато бъде свикан Национален съвет.

Коалиционните партньори в Местна коалиция "БСП за България" в СОС - Коалиция "ЛЕВИЦАТА!" и Коалиция "Неутрална България" също изразиха подкрепата си с декларации, а в районите "Студентски" и "Слатина" социалистите отхвърлиха предложенията за наказания и партийни санкции към действията на общинските съветници.

На Позитано 20 трупат недоволство от Иван Таков

На Позитано 20 трупат недоволство от Иван Таков

Социалисти искат да се наложат наказания

Социалистите от район "Сердика" настояват Националният съвет на партията да не взема решения, които биха довели до ненужно вътрешно разделение, което вреди на устойчивостта и развитието на БСП - София.

Районните организации се обединяват около мнението, че безпрецедентната ситуация на пълен блокаж на работата в СОС през последните месеци се оказа крайно вредна за развитието на града. Общинските съветници от МК "БСП за България" на заседание взеха тежко, но правилно решение - да се търси широка подкрепа за избор на председател на СОС.

"Политиката е поле на разума в името на добруването на всеки един гражданин. Не е възможно това да бъде постигнато чрез блокаж на цялата местна власт в столицата на България и продължителното безвремие, в което се оказа СОС през последните месеци", посочват още районните организации на БСП.

Младежите в БСП - София предупреждават Нинова да не пипа Иван Таков

Младежите в БСП - София предупреждават Нинова да не пипа Иван Таков

За първи път БСП нямало да има свои представители в СОС