Около 20 хиляди подписа са събрани за регистрацията на коалицията "Да, България" в ЦИК за предсрочния парламентарен вот, съобщиха от движение "Да, България", което ще се яви на изборите заедно с партия "Зелените".

"Днес поставихме рекорд по гражданска активност в политическата история на България." - посочват от движението на страницата си във Фейсбук.

Продължават да пристигат още подписки, а въвеждането на данните ще продължи през цялата нощ. В ЦИК обаче могат да бъдат внесени не повече от 9999 подписа, колкото са редовете в стандартните книжа.

"Колкото и пъти да кажем "благодаря" - няма да е достатъчно. Заслужавате поне още едно... Безценно и прекрасно е чувството да сме заедно в това, да сме част от вълната на промяната и да реализираме мечтите си! Благодарим!" - гласи обръщение, публикувано в социалната мрежа.

"Да, България!" излиза на улицата

"Да, България!" излиза на улицата

Националният съвет реши да приеме предложението на Зелените

Припомняме, тъй като съдебната регистрация на движението беше осуетена заради внесени жалби, то може да се яви на изборите единствено в коалиция с друга политическа сила.

Освен екстремното събиране на подписи от "Да, България" днес внесоха и сигнал за злоупотреба с лични данни. Това направи лично Вера Асенова, член на ИС на политическата партия. Тя декларира, че депозираната от нейно име жалба в СГС срещу регистрацията на партията, не е от нея.

Христо Иванов обяви, че освен със "Зелените" текат разговори с още няколко политически сили.

Екипи и доброволци на "Да, България" събират от сутринта подписите, необходими за регистрацията на коалицията, чийто краен срок е утре. Изискуемият брой подписи е 2500, открити бяха пунктове в София, Варна, Стара Загора, Пловдив и други големи градове.