Идеята за подобен въпрос за референдум е много смислена, защото трябва да се знае, а за съжаление все още не се знае добре, че един референдум е нещо много сериозно.

По този начин председателят на ПГ на НДСВ Станимир Илчев коментира казаното по-рано днес от зам.парламентарния шеф Камелия Касабова.

Това не е викторина и не е бегло допитване с цел малка корекция и ако се допусне въпрос с некоректно съдържание или двусмислен въпрос, то резултатът от референдума може да е силно задържане на нормалните процеси на развитие на цялата държава, подчерта Илчев.

Той заяви, че е съгласен с идеята референдумът де са проведе в деня на парламентарните избори.
Ясно е, че опозицията ще ни упрекне, че искаме изборите да се провеждат в светлината на членството в ЕС, което няма как да не бъде свързано с последващ 4-годишен мандат, посочи той.
По думите му е хипертрофирана представата, че ако изборите бъдат през август, ще има отлив през пиковия момент на отпуските.

Ами дайте тогава да ги направим през януари, когато всички са си по домовете, каза той и уточни, че тогава пък можело да има много болни от грип или пък възрастните да се боят от хлъзгавия терен.

Тогава електоратът на БСП трудно ще стигне до урните, изтъкна Илчев.

Припомняме, че от Съюза на свободните демократи се обявиха за промяна на текста от Конституцията, който изисква изборите да се проведат не по-късно от два месеца след изтичане на 4-те календарни години от мандата на кабинета.
Станимир Илчев каза още, че ако политическият съвет на НДСВ утре вземе политическо решение, мнозинството ще подкрепи закона за допитване до народа на нововремци.