Около 50-ина членове и симпатизанти "Има такъв народ" протестираха пред сградата на Министерството на младежта и спорта. Искането им - депутатите-отцепници от партията на Трифонов да излязат от парламента

На демонстрацията, която се проведе около половин час преди гласуването на вота на недоверие срещу кабинета "Петков", не присъстваха представители на ръководството на парламентарната група на политическата формация. 

Слави Трифонов слага край на "агонията" - изтегля министрите си

Слави Трифонов слага край на "агонията" - изтегля министрите си

С обръщение по телевизията си 7/8

"Ние сме тук да заемем нашата гражданска позиция с цел даване на подкрепа на ръководството на партията и Слави Трифонов, от друга страна - отзоваване на нашите депутати, избрани с нашите гласове, преминали в друга партия", каза Владимир Тинев, общински координатор на ИТН в столичния район "Възраждане". Той е и организатор на протеста.

Тинев подчерта още - истината била, че към момента искането за излизането на отцепниците от парламента, е неизпълнимо, тъй като няма подобна законова процедура. 

Радостин Василев няма да е министър в кабинет на ИТН, ГЕРБ и ДПС

Радостин Василев няма да е министър в кабинет на ИТН, ГЕРБ и ДПС

Неговото бъдеще е непълно неясно в политиката и не знае какво ще прави

"Но тук говорим за морал и достойнство. Тези народни представители вече не са част от политическата сила и е редно да напуснат, а техните места да вземат хора, които са членове на партията", каза Тинев.

Изключително силен натиск, осъществяван лично от спортния министър Радостин Василев, се осъществявал върху структурите в плевенско, добави той.

"Всеки е свободен да ни подкрепя или не и ако иска да напусне. Но натиск се осъществява много сериозно, особено на структурите в Плевен, защото там е градът, където областен координатор е г-н Василев", посочи Тинев. 

Независим депутат се подложи на детектор на лъжата

Независим депутат се подложи на детектор на лъжата

Отцепниците от ИТН ще гласуват против вота на недоверие