Купуването на депутатите е престъпление и трябва да бъде преследвано с цялата строгост на закона. Обявяването, че има купени депутати е толкова голямо престъпление, колкото самото купуване на народни представители.

Това заяви бившият депутат от ИТН и понастоящем независим Георги Георгиев на брифинг в парламента.

Той увери, че отцепилите се бивши депутати от ИТН не са купени. Той се е подложил на полиграфско изследване, като всички въпроси от полиграфа, които били: Получавали ли сте пари и получавали ли сте обещания за министерски постове от Кирил Петков, отговорът от изследването бил - не. Прокуратурата и главният прокурор да поискат доказателства от всички тези, които са ги обвинили, че са купени и да им бъде потърсена наказателна отговорност, настоя Георгиев.

Отцепилите се депутати от ИТН ще гласуват против вота на недоверие.

Темата със Северна Македония е измислена, а темата за МРРБ много пъти била коментирана, посочи Георгиев.

Тошко Йорданов: Петков се счупи да пише SMS-и на наш депутат

Тошко Йорданов: Петков се счупи да пише SMS-и на наш депутат

Това се е случило в пленарна зала по време на дебата

Иво Атанасов настоя медиите да накарат Тошко Йорданов и Слави Трифонов да застанат на детектора на лъжата. ИТН създават хаос и дестабилизация, изтъкна Атанасов и добави, че проблемите са в ИТН, а не при независимите депутати.

Ивайло Христов е сигурен, че вотът на недоверие няма да мине, като очаква още депутати от ИТН да се присъединят към независимите народни представители.

Малко след брифинга на депутатите в НС от пресслужбата на "Продължаваме промяната" разпространиха и данните от полиграфското изследване на депутата.

Снимка 578548

Източник: Продължаваме промяната

От ПП посочват, че с теста Георгиев е искал да опровергае твърденията на представители на "Има такъв народ", че са му предлагани пари и пост, за да напусне партията и да стане независим депутат. "Неговото изследване е публично и той иска с него да защити своето име и чест", изтъкват от "Продължаваме промяната". Цитират и заключението от изследването: "Не е установена значима психофизиологична реактивност от страна на изследваното лице на релевантните въпроси в теста."

Георгиев предлага всички депутати от ИТН да се подложат на детектор на лъжата, за да стане ясно дали са останали в партията по собствена воля или им е оказван натиск.