Удължава се срокът за подаване на офертите за ТОЛ таксите. Това стана ясно от коментара на регионалния министър Николай Нанков в кулоарите на НС. Всеки ден ни е ценен, подчерта той.

Над 600 милиона лева губим от липсата на тази система, стана ясно от думите на Нанков. Това е 2000 километра рехабилитация на път, нов магистрален участък. Трябва да решим проблема с ТОЛ-овете, за да решим и спрем войната по пътищата, категоричен е регионалният министър.

Той е убеден, че офертите на кандидатите са готови. Лобито на винетките спирало процеса. Нашата основна цел е максимално бързо да разгледаме офертите, изтъкна Николай Нанков.

АПИ стартира отново поръчката за ТОЛ-система

АПИ стартира отново поръчката за ТОЛ-система

Срокът за подаване на офертите е удължен до 17 ч. на 19 май

ТОЛ системата щяла да помогне и с борбата с контрабандата. Това било и солидарен модел на заплащане. Трябвало по адекватен начин да се таксува транзитния трафик.

Нанков е направил справка с предишни правителства. Над 80% от питанията към регионалните министри са именно за ТОЛ системата. Самият Нанков е за ТОЛ системата, комбинирана с електронни винетки.

Припомняме, че още преди четири месеца лично президентът Румен Радев се обяви против възобновяване на процедурата за възлагане на обществена поръчка за тол таксите.

Това беше и едно от първите явни противоречия между премиера, тогава втори мандат и в оставка, Борисов и новия държавен глава.

Сега Борисов е начело на правителството отново, а екипът на министерството, наследил лиляна Павлова, още от началото заяви, че възобновяването на идеята за въвеждане на тол система за събиране на пътни такси е един от приоритетите му.