Лидерът на АБВ Румен Петков обяви, че е осъдил АЕЦ "Козлодуй" заради отказа да предостави информация на партията по закона за достъпа за обществена информация. Съдът постановява централата да даде цялата информация.

В този отказ Румен Петков вижда омразата на шефа на АЕЦ-а към обществото. Също така в действията му прозират непочтеност и некомпетентност, според АБВ. Видимо директорът на Козлодуй се страхува, че е извършил престъпление в 12-те пункта, които ни интересуват, и мястото му е в затвора, коментира Румен Петков.

В 14-дневен срок централата трябва да даде отговор на АБВ. Ако след това съдебно решение директорът на АЕЦ "Козлодуй" остане на поста си, това ще означава , че за министъра на икономиката, за БЕХ и премиера е необходимост да се крие обществена информация, посочи лидерът на АБВ. Министърът на енергетиката е длъжен да вземе отношение по този въпрос, изтъкна той. В същото време след нахлуването на американския посланик в АЕЦ "Козлодуй" имаме оставка на шефа на ядрения регулатор. П

Петков припомни и становището на двамата американски сенатори за нечувана корупция у нас. Къде ще правим склад за отработено ядрено гориво, питат от АБВ, визирайки приоритетите в управленската програма на ГЕРБ. Складът, ако ще е в мазата на Борисов е добре, изтъкна Петков и допълни в типичния си стил, че за него е приемливо складът да е и в мазето на шефа на АЕЦ "Козлодуй". Ако е другаде, то трябва да има референдум, отсече Румен Петков.

АБВ настояват за сигурност за ядрената ни енергетика.

Румен Петков не е съгласен некомпетентни хора със зависимости, чието място е в затвора, да решават важни теми в енергетиката ни.

За него е проблем, че не се спазва решението на Народното събрание да построим АЕЦ "Белене". Изграждането на втора централата не трябва да се противопоставя на нови мощности на АЕЦ "Козлодуй". Въпросът с ядрената енергетика е стратегически, предупреди Румен Петков. След десет години можем да се окажем на тъмно и студено, посочи още Петков и алармира за високото ниво на енергийна бедност у нас.

Правителството и министър Ангелов крадат от здравето и смъртта на хората, обяви още лидерът на АБВ. На 25 февруари е обявена обществена поръчка от Министерство на здравеопазването за лични предпазни средства заради пандемията, без да се спазва Законът за обществените поръчки. Пак трябва да грабят, ядоса се той. Лидерът на АБВ пита коя е фирмата доставчик и колко ще платим за дезинфектанти и предпазни средства. Освен това Петков се опасява, че материалите по договора не са доставени.

Той е притеснен от "грубите и извратеняшки" подходи на правителството.

АБВ ще сезира ЦИК за нарушение на предизборната кампания от страна на Красимир Каракачанов. Каракачанов и компания опорочили патриотизма, по мнението му.

В същото време МВР трябва да контролира сънародниците ни, които са получили български паспорти в Северна Македония да упражнят правото си на глас. Петков се опасява, че именно на тях паспортите са продадени.

В следващия парламент трябва да се реализират политики, коментира още лидерът на АБВ. С БСП нямало как да си партнират по идеята на червените за легализация на проституцията. Ако узаконим купуването на гласове , ще влязат повече пари в бюджета, иронизира той аргументите на столетницата. Хората пък на Мая Манолова са рекламирали книга за деца за еднополовия брак, а АБВ няма да допусне такова нещо в следващия парламент. Нашите деца трябва да растат в нормална среда, каза Румен Петков. За децата не е нормално, по думите му, сутрин да чуват: "Иване, ти накърми ли детето?"