Сблъсъкът между президента Румен Радев и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски е супер принципен. Това обясни в студиото на БНТ бившият съветник в президентството Александър Маринов. Според него проблемите на Делян Пеевски са започнали, когато той си е помислил, че е всесилен.

Делян Пеевски имаше шансове, ако беше спрял навреме, посочи Маринов, който прогнозира: тръгнал е напред с рогата и ще си ги счупи.

Маринов попита защо Пеевски толкова настоява на Калин Стоянов. Любовта между Делян Пеевски и вътрешния министър избликна като исландски гейзер, каза анализаторът след като преди дни стана напълно явно, че именно Калин Стоянов е катинарът или ключът към развръзване на политическата криза при съставянето на служебно правителство.

Пеевски пази място в листите на партията си за уволнения Калин Стоянов

Пеевски пази място в листите на партията си за уволнения Калин Стоянов

Сбирката в Росенец е незаконна, Пеевски обжалва решенията

Няма обаче как Калин Стоянов да остане на поста вътрешен министър, тъй като партиите са против оставането му на поста. Маските паднаха, убеден е проф. Маринов. Според него ако Димитър Главчев получи нов мандат, едва ли в състава на Министерски съвет ще фигурира Калин Стоянов.

Макар и негласно всички са срещу Пеевски, посочи Маринов.

Държава си дири служебен премиер

Държава си дири служебен премиер

Според Конституционната процедура президентът следва да определи кандидат