Служебният кабинет на Гълъб Донев саботира държавата, като върна важни промени, които редовното правителство направи. Това заяви председателят на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров пред бТВ.

Кабинетът Донев се намесваше в политическия живот и трябва да получи ниска оценка за това, смята Гюров и даде пример с министъра на енергетиката Росен Христов, който постоянно говорел за криза и как ще бъдем на тъмно. Нито Европа е на тъмно, нито на студено, констатира депутатът от ПП.

Той засегна и темата за съдебната реформа и действията по нея оприличи с "много искахме, но нямахме желание". Страната и съдебната система се нуждаят от механизъм за контрол върху главния прокурор, убеден е Андрей Гюров и заяви, че партията му направила всичко възможно законът да бъде приет. Спрямо обвиненията, че ПП не подкрепили да бъде съкратен срока между гласуванията на първо и второ четене за механизма, Гюров заяви, че това са евтини сценки, които само харчат времето на българските граждани и техните средства за поддържането на парламента. ПП и ДБ имаме 73 депутати в Народното събрание и по никакъв начин не можем да осигурим кворум, допълни още той.

ПП ядосани от липсата на воля да се разследва главния прокурор

ПП ядосани от липсата на воля да се разследва главния прокурор

Но пък ГЕРБ, ДПС, БСП, БВ и Възраждане са върнали хартиената бюлетина

По въпросът с обявената възможна коалиция между ПП и "Демократична България" за предстоящите предсрочни избори, Гюров коментира, че все още не е съставена формула за листите и не изключи вероятността Лена Бориславова да оглави такава.

Дали БСП ще подкрепи прогресивните реформаторски сили или ще застане зад новата тройна коалиция е изцяло в ръцете на социалистите, посочи Гюров.

"Моментът е различен. Има ясно разделение между управление на статуквото или да гледаме напред за нещо по-добро пред страната. Тази промяна може да доведе до предимство на реформаторските сили", допълни още депутатът от ПП.

Пат след сблъсък на реформаторските сили и статуквото отсъди Никола Минчев

Пат след сблъсък на реформаторските сили и статуквото отсъди Никола Минчев

Даден е мандат за разговори на ПП с ДБ и всички продемократични партии за общо явяване на изборите, по думите му