Има мандат от Националния съвет на ПП, даден на съпредседателите, за провеждане на разговори с ДБ и всички други продемократични и прореформаторски сили за общо явяване на следващите парламентарни и на местните избори.

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Никола Минчев пред bTV. Той очаква коалицията, която ще бъде сформирана по този начин, ще бъде на първо място.

Кирил Петков обединява "добрите сили" за борба с корупцията

Кирил Петков обединява "добрите сили" за борба с корупцията

Призна грешката, че са изпуснали от поглед съдебната реформа

"Такъв период, в който дълго време не може да се излъчи редовно правителство с по-дълъг срок на управление, най-новата ни история не познава, така че наистина тази ситуация е безпрецедентна и политическата криза, на която ставаме свидетели е точно такава", коментира Минчев политическата ситуация в страната.

Той посочи, че това се получава защото от една страна блок от политически сили като ПП и ДБ желаят България да тръгне по модерен, проевропейски и прореформаторски път, включващ изкореняване на корупцията, налагане на върховенството на правото повишаване на стандарта на живот в страната, а от друга страна блокът на статуквото около ГЕРБ и ДПС цели запазване на съществуващата ситуация. Минчев допълни, че това противопоставяне води до патова ситуация.

Десислава Атанасова изключва коалиция, но не и подкрепа за БСП

Десислава Атанасова изключва коалиция, но не и подкрепа за БСП

Не помни да е наричала Нинова "госпожа Лъжа"

Според народния представител е важно да има редовен кабинет, но не и на цената на безпринципни компромиси. Той заяви, че блокът около ПП и ДБ не може да направи компромиси с основни свои принципи като борбата с корупцията и съдебната реформа.

Минчев изтъкна, че приемането на приоритетно законодателство е било забавено, за сметка на Изборния кодекс, който е станал нарицателен за работата на 48-ото Народно събрание.

Депутатът коментира още, че организираната от председателя на БСП Корнелия Нинова лидерска среща, на която се явиха само Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев, е била доста закъсняла защото е свикана след връчването на последния възможен мандат, за който заявките на партиите показвали, че не може да бъде реализиран и при положение, че от 3 месеца преди това ПП са канили политическите сили на разговори.

БСП се разбърза към избори и следващ опит за кабинет

БСП се разбърза към избори и следващ опит за кабинет

Вигенин нападна отказалите да се включат в "хубаво българско хоро" ПП

"Какво произведе този разговор - в крайна сметка произведе усещане, че ГЕРБ, ДПС, БСП, "Български възход" са готови да направят нещо съвместно. Това произведе. Не сега - след нови избори. Не е ясно защо им трябва да минат през нови избори, а не могат още сега", изтъкна той.

Минчев коментира и статията в Die Welt, която твърди, че още миналата пролет, когато страната се управляваше от коалиционното правителство начело с Кирил Петков, България е изнесла за Украйна гориво и боеприпаси. Според него няма противорече между решенията на парламента и кабинета "Петков" Никола Минчева смята, че ако Бойко Борисов е бил премиер, България е нямало да помогне, защото неговите правителства никога не са имали ясна проевропейска позиция.

България се спасила от най-горещото място в ада с подкрепата за Украйна, според ПП

България се спасила от най-горещото място в ада с подкрепата за Украйна, според ПП

Спазили сме решението на НС до буква