В последните 3 дни видяхме политическа безпомощност и безидейност от ГЕРБ. Те успяха да придумат БСП да реши техния проблем и да вкарат през задния вход техния кандидат за председател на НС Росен Желязков. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от Продължаваме промяната Андрей Гюров.

Той посочи, че Вежди Рашидов бе избран с гласовете на ГЕРБ, БСП, ДПС и Български възход. По думите БСП е избрала да гласува с партиите на статуквото. Гюров подчерта, че от ПП са подходили диалогично, като са предложили да се подкрепят кандидати от други политически сили, но това не е дало резултат.

Бяхме изненадани че БСП предложи Рашидов. Отговорността на най-голямата сила е да си осигури мнозинство за избора на председател. Ние не виждаме нищо градивно в това мнозинство, то е скрепено на партийната бюлетина, добави народният представител.

Вигенин: БСП направи компромис, за да заработи парламента

Вигенин: БСП направи компромис, за да заработи парламента

Продължаваме промяната и Демократична България не са предложили алтернатива през изминалите три дни

Гюров бе категоричен, че всички партии мислят за бързи избори. Този парламент ще има къс живот, допълни той.

Депутат посочи, че ПП ще бъдат градивна опозиция. Приоритетите са влизането в шенген и еврозоната, както и продължаване на подкрепата за уязвимите групи, уточни Гюров.

По думите му партията има идеологически различия с БСП, но поясни, че могат да намерят общото и да търсят решение за проблемите на гражданите. ПП не затваря вратата за преговори към левицата, категоричен бе той.

Гюров припомни и позицията на Продължаваме промяната, че няма да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ.

БСП, ГЕРБ, ДПС и БВ събраха 139 гласа за Вежди Рашидов за шеф на 48-о НС

БСП, ГЕРБ, ДПС и БВ събраха 139 гласа за Вежди Рашидов за шеф на 48-о НС

Основен аргумент "за" кандидатурата на Рашидов бе неговата възраст