Не мисля че ще има управляваща коалиция в този парламент. Нападките към БСП след вчерашния избор на председател на НС целят да елиминират БСП като носител на промяната. Ние направихме компромис цел да започне работа парламента, дължахме го на хората. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Кристиян Вигенин.

По думите му Продължаваме промяната и Демократична България не са предложили алтернатива през изминалите три дни. БСП не може да бъде безотговорната партия и да гледа от страни как се срива в хората и малкото останало доверие, допълни той.

Обявяването на кандидатурата на Вежди Рашидов от БСП не бе ход на отчаяние, категоричен бе Вигенин. Той подчерта, че левицата не е подкрепила ГЕРБ, а принципа най-възрастния кандидат да поеме поста на председател на НС. Гласуванията показаха, че никой друг не беше близо до това да бъде избран, допълни той.

Вигенин посочи, че ползите са повече от цената , която БСП би платила за този компромис. Искаме да гарантираме спокойна зима на хората, добави депутатът.

Всяка партия има своите приоритети. Не мога да направя извод, че пътищата ни с ПП се разделят след избора на председател. Имаме общи виждания по доста теми, изтъкна Вигенин.

Той заяви, че БСП няма да подкрепи правителство с първия мандат. По отношение на съставяне на кабинет с втория мандат, социалистът заяви, че левицата ще участва в преговорите. Вигенин изрази лично мнение, че е по-добре БСП да не се опитва да съставя правителство, ако получи третия мандат от президента, защото няма как да има стабилно мнозинство.

Вигенин бе категоричен, че живота на 48-ото НС ще бъде кратък.

БСП, ГЕРБ, ДПС и БВ събраха 139 гласа за Вежди Рашидов за шеф на 48-о НС

БСП, ГЕРБ, ДПС и БВ събраха 139 гласа за Вежди Рашидов за шеф на 48-о НС

Основен аргумент "за" кандидатурата на Рашидов бе неговата възраст