Служебният енергиен министър Андрей Живков беше лаконичен пред журналисти в кулоарите на парламента по повод вчерашното освобождаване на зам.-министъра на енергетиката Александър Николов.

Решението е на министър-председателя и няма мотиви за освобождаването на Александър Николов, посочи Живков. 

Уволнението на зам.-енергийния министър Александър Николов не може да има връзка с ТЕЦ-"Марица Изток 2", заяви министър Живков в отговор на въпрос на депутата Георги Кадиев преди това в пленарна зала.

Това е решение на премиера, не министъра назначава или уволнява заместник-министрите, посочи Живков, като отказа да коментира дали има някаква политическа връзка, защото все още не е се видял с Александър Николов.

Припомняме, че заповедта за уволнението на Николов дойде вчера вечерта от Министерски съвет, след като от Асоциацията на организациите на българските работодатели - АОБР поискаха оставки на ръководството на БЕХ и на министерството на енергетиката заради скъпия ток за бизнеса

Шефът на АИКБ Васил Велев разкритикува плахостта на служебния министър Андрей Живков и неговия неуспешен опит да смени ръководството на БЕХ.

Миналата седмица работодателите обявиха, че спират мощности, защото при тези цени на електрическата енергия не могат да бъдат конкурентни.

Заводи изключват мощности заради 50% по-скъп ток в сравнение с Германия

Заводи изключват мощности заради 50% по-скъп ток в сравнение с Германия

От АОБР настояват ТЕЦ "Марица Изток 2" да увеличи натоварването си

Тази сутрин енергийният министър Андрей Живков беше и на изслушване пред депутатите във връзка със състоянието на енергийния сектор и договорите и дейността на Булгартрансгаз".