Анкетната комисия за избора на самолетите ще изглежда като кабинетът "Борисов-3" да разследва кабинета "Борисов-2". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг. Според червения лидер предложението на ГЕРБ "звучи като виц".

ГЕРБ искат парламентарно разследване за избора на самолета Грипен от Радев

ГЕРБ искат парламентарно разследване за избора на самолета Грипен от Радев

Съмнения, че служебно е дисквалифицирана офертата за американски самолети...

Нинова подчерта, че комисията, която е извършила подреждането на офертите, е назначена от кабинета "Борисов-2". По думите й, служебният кабинет не е взел окончателно решение, а е разгледал подреждането на офертите. Вземането на решение е оставено за следващото правителство.

В предложението на ГЕРБ Нинова видя и страх от президента Румен Радев и подкрепата, която той получава относно борбата с корупцията.

Лидерът на БСП припомни изказването на Радев, че политическата класа няма воля да се бори с корупцията.

Радев: Румънският антикорупционен модел има положителни и отрицателни черти

Радев: Румънският антикорупционен модел има положителни и отрицателни черти

Единен орган за борба с корупцията...

По думите й, е крайно време политическите фигури, специалисти, професионалисти не на думи, а с действия, да започнат и доведат тази битка до край - особено по високите етажи.

"На 23 юни в Брюксел премиерът Борисов пред премиера на Швеция Стефан Льовен заяви, че започват преговори с "Грипен", изтъкна лидерът на БСП.

Нинова запита кое е променило нещата за седмица, така че вчера от ГЕРБ да поискат анкетна комисия.

"Очевидно волята на президента Радев за борбата с корупцията, подкрепен от БСП в парламента, е причината да се обърнат така нещата", отсече Нинова.