Антикорупционните закони на БСП и на ГЕРБ не вършат никаква работа. Това заяви Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", бивш депутат и адвокат пред БНР.

Новият антикорупционен орган няма да е нова ДС, уверява зам.-правосъден министър

Новият антикорупционен орган няма да е нова ДС, уверява зам.-правосъден министър

Информацията се съхранява по Закона за СРС-та и може да стигне до прокуратурата

Новата антикорупционна организация ще се състои от три съществуващи досега, обобщава структурата на новия орган Дончева. Те няма да ви отговорят на въпроса какво ще бъде по-различно. Защо неща, които досега не са свършили работа, сега изведнъж ще свършат. Румен Радев и Корнелия Нинова пробутват един закон, в който няма структура на агенцията и няма функции на отделните части, заяви юристът.

Дончева коментира и избора на председател на Върховния административен съд, който беше в понеделник, 11 септември.

Георги Чолаков е новият шеф на ВАС

Георги Чолаков е новият шеф на ВАС

С 20 гласа от Висшия съдебен съвет

Кандидатът, който мнозинството излъчи, е един кандидат, който е малко съдия, за разлика от Соня Янкулова, която е изключителен авторитет, каза Дончева.

Тя коментира биографията на новия председател на ВАС така: "бил е и малко нотариус в Балчик във времена, когато се правеха заменки, придобиваха се апетитни парцели. Бил е и малко адвокат и административен съдия. Изборът на ВАС преди месец на пробното гласуване показа, че и във Върховния административен съд е важна максимата "преклонена главица сабя не я сече".

В края на мандата на този ВАС всички търсят препитание и някаква последваща реализация.