Изискваме всички документи във връзка с покупко-продажбата на жилища от "Артекс" за период от 3-4 години назад. Това заяви председателят на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев пред журналисти в парламента, цитиран от bTV.

По думите на Георгиев към момента антикорупционният орган извършва проверка на имотите на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева.
Припомняме, впоследствие стана ясно, че изгодни апартаменти са закупили и заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов и бившият шеф на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков.

Първанов подаде оставка по-рано днес. 

И зам.-министърът на енергетиката подаде оставка заради евтиния си апартамент
Обновена

И зам.-министърът на енергетиката подаде оставка заради евтиния си апартамент

Това е третата оставка заради скандала с имотните сделки

Георгиев обясни, че органът ще анализира дали има и други лица, които също са купували апартаменти изгодно от тази фирма.

"По този начин ще се направи една всеобхватна проверка, като искаме всички разрешителни, които са издавани на тази фирма. Анализираме всичко, законопрoектите, които са внесени и които евентуално биха облагодетелствали тази фирма. Искаме да разровим докрай всичко, за да установим въобще кои лица са пазарували от фирма "Артекс" и на какви цени", допълни той.

Шефът на антикорупцията беше категоричен, че той не е купувал жилище от "Артекс". Не познавал и никой от фирмата.

"Атаките срещу нас са силни, но това няма да ни попречи да си свършим работата. Явно не е удобно на някого нашата комисия да работи", заподозря Георгиев.

Утре става ясна позицията на ГЕРБ за политическото бъдеще на Цветанов

Утре става ясна позицията на ГЕРБ за политическото бъдеще на Цветанов

Валерия Велева: В ГЕРБ незаменим е само един!

Попитан откъде може да идват атаките, Георгиев коментира: "Има над 3 милиарда причини. Имаме запорирани имущества за повече от 3 милиарда. Това са искове вече внесени в съда. Отделно имахме редица акции, по които задържахме много лица. Явно не е удобно на някого", повтори той.

"С чувство за хумор мога да кажа, че на някого му се иска да имам жилище там, но аз просто нямам. За съжаление, не мога да си позволя, защото имам дългосрочен кредит. Явно в момента се опитват да замесят имената на всички, да се разрасне скандалът. Обяснявам си го с изборите, които идват. Явно политическата обстановка е сложна, но мен това не ме вълнува. Ние искаме да си свършим работата", допълни Георгиев.

Тома Биков: Има обществена нагласа да се правят отстъпки на политици
Обновена

Тома Биков: Има обществена нагласа да се правят отстъпки на политици

Биков се надява фирмата да не е получила "помощ от политик" - Цветанов