"Няма как да позволим на БСП да разрушава и онова малко, до което се е докопала във властта. Имам предвид тези 34 общини." Това заяви депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров на пресконференция в Народното събрание.

34 кмета на БСП и 34 гейта обещават ГЕРБ

34 кмета на БСП и 34 гейта обещават ГЕРБ

Ярост обхваща Антон Тодоров - кметът на БСП в Провадия изхарчил половин милион лева без обществени поръчки

На въпрос дали Тодоров очаква поредна атака от БСП, той заяви, че очаква това, което БСП по принцип правят. "Какво правят в момента БСП? Всъщност те вдигат една гюрултия. Зад техните тъй наречени сигнали не стои нищо. Вие да сте видели развитие по един сигнал, подаден от БСП? Възможно ли е да излезеш, подобно на Корнелия Нинова, и да кажеш, че премиерът стои, сянката му стои зад сделката за ЧЕЗ? Ами, това не е сериозно... Къде са им документите на тях", натърти Тодоров и започна да показва документите, които, по думите му, наистина доказвали схеми. Документите на ГЕРБ нямали характер на измишльотина, клевета или невярна информация, за разлика от червените такива.

Тодоров беше също така категоричен, че от самото начало на 44-то Народно събрание червените депутати не са позволили и за един ден парламентът да функционира нормално.

ГЕРБ погна кмета на Мездра Генади Събков
Обновена

ГЕРБ погна кмета на Мездра Генади Събков

За неправомерно изразходвани средства в общината

На брифинга стана ясно, че ГЕРБ вадят нов сигнал срещу кмет на БСП. Този път срещу кмета на Мездра Генади Събков. Герберите пускали сигнал в прокуратурата по съмнения за неправомерно са изразходвани средства в общината.

Преди да обявят "новата схема на БСП" Тодоров обясни и че е получил информация, според която вчера, 3 април, след "инфарктно" заседание на БСП-Сопот, заместник-кмета на общината Николай Новаков е бил изгонен от БСП, а кметът на Сопот Деян Дойнов е напуснал със скандал редиците на социалистите.

"Това означава, че на първо място има ефективност от това, което правим - прочистването на българската местна власт от феодалите от БСП. Аплодираме местена организация на БСП-Сопот за това, което са направили, но задаваме въпрос - тези две лица - кметът Деян Дойнов и заместник-кмета, остават ли деца на БСП-Сопот? Ще подкрепят ли БСП в Сопот оставката на кмета на зам.-кмета? Ще продължат ли съветниците от БСП да подкрепят налудничавите предложения на кметския екип? И на четвърто място, но не на последно по важност - догодина, 2019 година, в присъствието на Деян Дойнов Корнелия Нинова ще зарязва ли лозя, както февруари тази година лозята на Сопот, на които тези хора начисляват такса смет, гонят чужди инвеститори и съсипват инвестиционната и бизнес среда в една община, където хората са ги избрали да управляват", запита иронично Тодоров.

Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на Борисов, убеден Еленко Божков

Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на Борисов, убеден Еленко Божков

Не приема, че Гинка Върбакова е истинският купувач