От ГЕРБ внесоха пореден сигнал срещу кмет на БСП. Този път срещу кмета на Мездра Генади Събков.

Герберите се съмняват, че в общината неправомерно са изразходвани средства.

Депутатите от ГЕРБ Антон Тодоров и Александър Иванов сигнализираха за това на пресконференция в Народното събрание.

Антон Тодоров доволен от разчистването на феодалите от БСП

Антон Тодоров доволен от разчистването на феодалите от БСП

Има ефект от разкритията на ГЕРБ за червените кметове, убеден Тодоров

Според управляващите има неправомерно изразходване на средства около изграждането на многофункционална спортна зала, за която през 2014 година държавата превежда почти 1.4 млн. лв. на общината. Сумата била изплатена авансово на фирмата изпълнител, но днес спортна зала нямало.

В сигнала до прокуратурата се описват и други подобни случай за неправомерно изразходване на средства, възлизащи на стойност 2.6 млн. лв. Става въпрос за ДДС, което трябвало да бъде възстановено на община Мездра по изпълнен през 2014 година проект за реконструкция и изграждане на ВиК мрежа и пречиствателна станция за отпадни води.

34 кмета на БСП и 34 гейта обещават ГЕРБ

34 кмета на БСП и 34 гейта обещават ГЕРБ

Ярост обхваща Антон Тодоров - кметът на БСП в Провадия изхарчил половин милион лева без обществени поръчки

Тодорв заяви и че ще сезират новия антикорупционен орган отново във връзка със съмнения за нередности в Мездра. Сигналът се отнасял пак за кмета Генади Събков и неговия син. През мандата 2011 - 2015 година, когато Генади Събков е заместник-кмет на Мездра, синът му, който по това време бил студент в Шотландия, получавал субсидии от Държавния фонд "Земеделие" за десетки хиляди левове за наети от община Мездра земи и ниви за пасища. През 2015 година синът на Събков получил близо 16 000 лв., а през следващата 2016 година - близо 15 000 лв.

Тодоров добави и други обвинения: "Задаваме към КОНПИ следните въпроси: Заявен ли е този конфликт на интереси в декларацията на г-н Генади Събков като заместник-кмет? За кои посочени имоти неговият син, бидейки все още студент в Шотландия, през следващите години е получавал пари от ДФЗ? Нормлан ли е тази практика, при която синовете, дъщерите, шуреите и баджанаците в община Мездра получават главни хапки от едно или друго парче земя в община Мездра, които превръщат в държавни субсидии?"

ГЕРБ сигнализира прокуратурата за "Дойновгейт" - БСП отговаря с депутатска афера
Обновена

ГЕРБ сигнализира прокуратурата за "Дойновгейт" - БСП отговаря с депутатска афера

Смутен е Антон Тодоров от груби нарушения в Сопот

Стана ясно обаче, че кметът на Мездра Генади Събков също е сезирал прокуратурата по случая с изграждането на спортната зала, предаде БНР.

Събков подал сигнал до прокуратурата още миналата година. По думите за строителството на спортната зала в последните 10 години са похарчени близо 5 млн. лева.

"А преди да се сезира прокуратурата, поканих специалисти в различни сфери и области на строителството, които да ми дадат информация, може ли този обект да продължи и да бъде довършен или не. За съжаление това, което те ми дадоха като становище, е твърдо обезпокоително, започнато е на място, което е трудно да продължи, вложени са прекалено много средства, които не се знае колко са законни и колко не, затова прехвърлих цялата тази информация, с която разполагам - проекти, проектни обществени поръчки на прокуратурата", обясни Събков.

БСП не се страхува за кметовете си

БСП не се страхува за кметовете си

Драгомир Стойнев обвини Тодоров, че води ниския рейтинг на предаването си в парламента