Левицата иска проверка на депутати от ГЕРБ по публикация в сайт за фалшиви новини (валенюз). Филип Попов заяви пред медиите, че партията сезира антикорупционния орган за апартаментите на Десислава Атанасова, Делян Добрев, Красимир Велчев и вече бившия народен представител Антон Тодоров.

Попитан, ако се окаже, че това е фалшива новина, Попов отговори: "Искаме Комисията да провери фалшива новина ли е или не, такъв е законът." Това е сигнал, а не обвинение, поясни социалистът.

Десислава Атанасова реагира и дори прочете призива на челото на медията, разпространила новината: "Не вярвайте на това, което четете." Самият сайт се рекламира като сайт за фалшиви новини и измислици.

Герберката се изсмя и на публикацията, че е свързана с Държавна сигурност. Атанасова е родена през 1978 година. ДС е закрита, когато е едва на десет - единадесет години. Не зная дали са вербували бебета или малолетни, подигра се депутатката. Мисля, че колегите от БСП прекалиха сериозно, подчерта тя.

Атанасова е готова да си подаде оставката, ако се докаже, че е стъпвала с комплекса, където уж има апартамент. Низост и много елементарно поведение, така тя определи поведението на столетницата по казуса.

Фейк политика! Народът ще оФЕЙКа...

Фейк политика! Народът ще оФЕЙКа...

По време на обсъждането на бюджета на Здравната каса БСП реши да извади за проверка фалшива новина