Арести заради изборни измами бяха извършени и в Сливенско, съобщава bTV. 

Сигналът за манипулиране на вота на 29 октомври в село Горно Александрово е подаден към полицията в петък.

Задържаният е мъж на 38 години. Той е председател на единствената секция в селото, но е и брат на вече избрания кмет.

Видео от камерата в помещението за броене на бюлетините в края на изборния ден показва как председателят на комисията Костадин Костадинов, кметът Петър Костадинов и техен братовчед се суетят около масата с бюлетините. Председателят на комисията вади химикалка и започва да пише нещо по бюлетините.

Кметът печели с 40 гласа, но опонентите му твърдят, че те са надписани и искат касиране на изборите в селото.

"Пише по бюлетините. Пише по бюлетините - то се вижда, нали затова измислиха тези телефони", обясни Живодар Манчев, изгубилият изборите кандидат за кмет.

Кметът на село Горно Александрово твърди, че брат му е писал върху празен лист, върху който отбелязвал гласовете на избирателите.

Арести и обвинения след акция срещу купуване на гласове в Бургаско
Обновена

Арести и обвинения след акция срещу купуване на гласове в Бургаско

Към момента са задържани 17 лица

Припомняме, че ден по-рано полицията задържа тричленно семейство, заподозряно в извършване на престъпление срещу политическите права на гражданите.

В рамките на операцията са извършени претърсвания на два адреса в димитровградското село Крепост, където е открит тефтер с ръчно изписани 18 имена и суми пари срещу тях. Иззети бяха още лаптоп, телефони и незаконно притежавана ловна пушка.

Задържаните са мъж на 38 години, жена на 37 години и 18-годишният им син. Тримата бяха с мярка на задържане до 24 часа по образуваното досъдебно производство по чл.167 ал.3 от НК.

Арестуваха мъж в Дупница за търговия с гласове

Арестуваха мъж в Дупница за търговия с гласове

Той предлагал пари на хора, за да гласуват за определен кандидат за общински съветник

Полицията разкри щаб за търговия с вот в кюстендилското село Слокощица.

Иззети са лаптоп, списъци с имена, разпределения по секции и пари. В селото има две избирателни секции с около 1300 избиратели и на балотажа ще се гласува само за кмет на община.

Оставиха в ареста председателката и един от членовете на изборната секция в село Малорад. Решението е на Районния съд в Бяла Слатина.

Двамата се разследват за добавяне на преференции в бюлетините за общински съветници в Борован.

Обвинението срещу Моника Йорданова и Цено Цоловски е за подправяне на изборни резултати.

Днес бе ден за размисъл преди втория тур на местните избори утре, 5 ноември. 

По данни на Централната избирателна комисия на втори тур ще се избират 91 кметове на общини, 451 кметове на кметства и 31 кметове на райони, като последните са само в София, Варна и Пловдив.

Право на глас имат общо 6 308 052 избиратели, като в избирателните списъци за утрешния вот са включени и гражданите, придобили избирателни права между двата тура.