Фармацията, информационните и комуникационни технологии, земеделието и производството на храни и вина, енергетиката и специализираната продукция са областите, в които България и Армения могат да постигнат бързи резултати за увеличаване на обема на двустранната търговия и взаимните инвестиции.

Това беше подчертано на среща на държавния глава Румен Радев с министър-председателя на Армения Карен Карапетян в Ереван.

България и Армения работят по транспортен коридор Персийски залив - Черно море
Обновена

България и Армения работят по транспортен коридор Персийски залив - Черно море

Икономиките ни имат нужда от свързаност

Министър-председателят Карапетян покани българския бизнес да развива дейност в новосъздадената свободна икономическа зона в Армения и подчерта, че арменската държава е готова да подкрепи съвместни производства на български и арменски компании.

Президентът Радев е провел и среща с Негово Светейшество Карекин Втори, Католикос на всички арменци. Карекин Втори е отправил благопожелания към българите и благодари на народа ни за оказаната подкрепа на арменците в най-тежък за тях час. Той отправи поздрави и към Българската православна църква и към Негово Светейшество патриарх Неофит.

"Отношенията между нашите народи, свързани от вековно приятелство, получиха нов импулс. В рамките на тази визита ние потвърдихме не само добрите политически контакти, но и приятелството между българи и арменци", подчерта на срещата Румен Радев.

Президентът добави, че арменската общност у нас е съхранила своята идентичност и вяра и е напълно интегрирана в българското общество.