Финансовият министър Асен Василев не се чувства атакуван за аферата с "Чаталджагейт", както се изрази председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

"Атаките срещу мен не са спирали, но преди да излязат данните за изпълнението на бюджета за 2023 г., те бяха по повод как държавата е фалирала, как сме щели да влезем в дългова спирала, как сме нямало да докараме дефицита в бюджета до 3%, а той бе 2.2%", сподели Василев пред журналисти в кулоарите на Партийния дом. И увери - никога не е живял на "Чаталджа" 3.

"Като нямат възможности да ни атакуват професионално, взеха да въртят някакви жълтини", посочи Василев.

Той обясни, че от 2021 г. не е собственик на фирмата, продала имота на "Чаталджа". Къщата е била продадена първо през брокер. Василев уточни, че лесно можело да се провери къде живее сега, като се види къде го вози НСО. Последно е влизал в къщата на "Чаталджа" когато "Продължаваме промяната" са я е използвали като офис през септември месец миналата година. Парите, които партията е плащала за имота са декларирани в Сметната палата.

Асен Василев заяви, че не познава бизнес дамата Станислава Арнаудова. Той отрече да има офшорна фирма и се закани да съди всеки, който изрича такива твърдения - даде пример с журналист от Bird.bg.

Той коментира накратко и официалната церемония по встъпване в длъжност на конституционните съдии - Десислава Атанасова и Борислав Белазелков. Василев добави, че не е работа на политически лидер, на която и да е партия, да казва как да се прилага правото в страната.

Даниел Лорер ще съди тези, които го замесили в Чаталджагейт

Даниел Лорер ще съди тези, които го замесили в Чаталджагейт

Депутатът от ПП-ДБ ще съдейства на компетентните органи истината бързо да излезе наяве