Бившият финансов министър и настоящ депутат от коалицията ПП/ДБ Асен Василев се яви на разпит в Софийската районна прокуратура заради записите, които първо бяха разпространени от Радостин Василев, но след това и пуснати официално от ПП.

Пред журналисти Василев бе повече от лаконичен и заяви, че не се притеснявай от разпита му в прокуратурата. Той дори не знае за какво го викат от държавното обвинение и обеща, че на излизане ще разкаже на медиите.

Асен Василев не знае и защо Радостин Василев се притеснява и от какво, така че да е с охрана от ДАНС.

Василев не отговори на повече журналистически въпроси и влезе на разпит.

След като близо час беше разпитван в СРП, той заяви: "Не съм заплашвал Радостин Василев."

Съпредседателят на ПП се е явил като свидетел в прокуратурата и е заявил, че не знае дали са отправяни заплахи спрямо Радостин Василев.

Асен Василев не знае и за конкретен депутат, който да готви държавна измяна.

На въпрос на News.bg дали вторият мандат за сформиране на кабинет ще бъде изпълнен, Асен Василев заяви, че силно се надява да бъде съставено редовно правителство. Той обаче нападна президента Румен Радев, че от неговите действия е станало ясно, че държавният глава не иска редовен кабинет.

Припомняме, че Софийска градска прокуратура (СГП) вчера, след препратен от Върховна касационна прокуратура сигнал за "престъпления против републиката" от страна на Асен Василев и Кирил Петков, образува проверка - извършено престъпление против републиката. Сигналът бе подаден от ПП "Възраждане" и ВМРО, които се позовават на изнесените по време на пресконференцията на Радостин Василев твърдения.

Отделно, СРП се самосезира и във връзка с информация, че спрямо депутат от 49-ото Народно събрание е извършен натиск - народният представител Радостин Василев е бил принуден да извърши нещо против волята си чрез сплашване. Още преди това Радостин Василев се отказа от депутатския си имунитет заради разследване срещу него за упражняване на принуда срещу депутата от "Има такъв народ" в 47-ото НС Христинка Димитрова.