Депутатът от коалицията ПП/ДБ Радостин Василев се отказва от депутатския си имунитет. Припомняме, прокуратурата му поиска имунитета на народен представител заради подозрения за заплахи срещу бивша депутатка от "Има такъв народ" Христинка Иванова. Иван Гешев и придворните му от бившата специализирана прокуратурата са истинските защитници на мафията в България - мафията, която си има главен прокурор, заяде се Василев от парламентарната трибуна.

"Това се случва точно на мен, защото никога не си мълча и казвам истината. Вече пето Народно събрание съм един от основните опоненти на главния прокурор и се боря за изграждането на механизма за неговото разследване", коментира той.

Никой не може да бъде зад закона, подчерта Василев, който няма от какво да се притеснява, въпреки че Гешев отказва да се съобрази с волята на народа и на депутатите, за да се създаде механизъм за контрол над главния прокурор.

Лавина от доноси срещу себе си очаква Гешев, но прокуратурата няма да я овладеят

Лавина от доноси срещу себе си очаква Гешев, но прокуратурата няма да я овладеят

Да създадеш една процедура за четири човека не е съдебна реформа

Той нападна и ИТН, че са едно с ГЕРБ като метастази. Василев все още очаква прокуратурата да разследва знакови разследвания - къщата в Барселона, Капитан Андреево, АМ "Хемус". Тези корупционни скандали обаче останали невидими за главния прокурор Иван Гешев, според Радостин Василев.

От ИТН отговориха на бившия си съпартиец. Филип Станев сподели една народна мъдрост: "Убий глупака с мълчание".