Финансовият министър Асен Василев не е притеснен от критиките на ГЕРБ за готвените промени в данъчна политика. В почти всички страни от ЕС и САЩ има стимулиращо законодателство при укриване на данъци, стана ясно от коментара му пред медиите в МС. Най-големите данъчни измами се разкривали именно след такива сигнали.

И в момента се подават недобросъвестни сигнали, по мнението му. Там, където няма нарушения, нямало и защо да има притеснения от данъчни проверки. В момента текат разговори с бизнеса за изсветляване, за да се запази 9% ДДС за ресторантьорите и туризма, според Асен Василев. Очаквам предложенията на индустрията, каза той. Ще се види фискалният ефект от 20% ДДС или от мерките, но ще се предприеме това, което е добро за бюджета, по думите на финансовия министър.

Има си ред на комуникация, по думите му за коментарите от страна на ГЕРБ за данъчните предложения.

Иначе той остава зад идеята 24 май да е национален празник. "За мен лично 24 май е най-добрият национален празник на България." Самата подкрепа за идеята ще се види по време на гласуването , заяви Василев за днешното отстъпление на Борисов по въпроса.

Сглобката е изключително стабилна, но ГЕРБ с поредна контра на ПП

Сглобката е изключително стабилна, но ГЕРБ с поредна контра на ПП

Заради "донос - бонус" и ДДС-то за хотелите и ресторантьорите

Освен Бойко Борисов, който изказа критика към данъчните идеи на Асен Василев, критичен бе и депутатът Делян Пеевски, който в последно време се превърна в говорител на ДПС в Народното събрание. Пеевски също заяви, че е скептичен и посочи, че ако се търси подкрепа, това трябва да става предварително.