Гледайки настроенията в парламента се съмнявам да се състави кабинет с първия мандат. От Продължаваме промяната няма да предложим правителство на малцинството, ако нашите условия не се изпълнят. Ще върнем мандата. Това заяви в ефира на Нова телевизия съпредседателят на ПП Асен Василев.

По думите му няма значение кой ще бъда кандидата за премиер на ГЕРБ. Партията зависи от своя лидер. Решенията ще се взимат от Борисов, категоричен бе Василев.

По отношение на сравненията на Бойко Борисов с Меси, Василев посочи, че човек трябва да има самооценка. Според него Борисов се е самозабравил.

Съпредседателят на ПП коментира и възможността за съставяне на правителство с третия мандат. Той посочи, че в българската политика всичко е възможно. По думите му, ако мандата бъде връчен на Български възход и се състави кабинет, това ще е параван за правителство на ГЕРБ и ДПС.

ПП и ДБ ще предложат правителство на малцинството

ПП и ДБ ще предложат правителство на малцинството

Наясно са, че това е най-лошата опция, но трябва да се излезе от политическия вакуум

Асен Василев заяви, че вратата към БСП не е затворена, но явно левицата иска да играе в един отвор с политиците, които искат да върнат миналото.

Депутатът засегна и темата за Шенген. Той изтъкна, че ГЕРБ са имали 12 години да ни вкарат в шенгенското пространство. Беше ни казано, че с тази съдебна система и с дупките по границата няма как да влезем, това обаче се забрави. Имаше шанс да влезем, ако това което започнахме като правителство беше продължено. Държавите, които ни спират са прави. Те ни казаха ясно, какво трябва да поправим, за да влезем в Шенген, добави Василев.

Той подчерта, че заслуга за неприемането на България в Шенген има и президента Румен Радев.

По темата Gemcorp Василев посочи, че това е още една "борисовка". Не ни чака арбитраж заради прекратяване на меморандума, каза още той.

Никола Минчев уклончив за втория мандат

Никола Минчев уклончив за втория мандат

От ПП чакат окончателното решение по въпросите с Изборния кодекс