В момента всичко е в ръцете на първата политическа сила ГЕРБ, които трябва да предложат кабинет, като същевременно коалицията ПП/ДБ е направила всичко, което са поискали от ГЕРБ, за да се сформира кабинет. Това коментира в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"Това е право на ГЕРБ, те са първа политическа сила, те ще получат първия мандат и трябва да предложат кабинет. Всичко, което те поискаха от нас, го направихме. Имат проекта за кабинет, имат първата информация, за да вземат отговорните решения за страната", коментира изказването Борисов Асен Василев.

Съпредседателят на "Промяната" посочи още с огорчение - позицията на лидера на ГЕРБ, че 2 милиарда за общините, които да се разпределят в регионалната комисия, която от ПП/ДБ предложиха на ГЕРБ, било "подкуп", не била правилна, защото как се разходват тези средства следва да решава парламентът, а на "министър-председателят зад затворени врати".

Нинова: Няма да бъдем резервна гума на нито една тротинетка

Нинова: Няма да бъдем резервна гума на нито една тротинетка

Недоумява от каква позиция ПП/ДБ си позволяват да им поставят условия

"Кабинетът, който предлага "Продължаваме промяната" и "Демократична България" се решава от парламентарната група на ПП/ДБ", не отговори Василев директно на въпрос защо след оттеглянето на Кирил Петков от проектокабинета самият той и Николай Денков, ярки политически фигури, са останали в проектоформулата.

"Опази господи", лаконичен бе коментарът на бившия финансов министър по отношение на думите на Борисов от вчера, че той е единственият приятел на "Промяната".

Василев отхвърли категорично и твърденията от страна на ГЕРБ, че бил "счупил бюджета" - именно заради него бил постигнат 3% дефицит за тази година, а страната ни била първа в ЕС по ръст на индустриалното производство.

ГЕРБ искали имена, защото можело да им представят и Емили Тротинетката

ГЕРБ искали имена, защото можело да им представят и Емили Тротинетката

Даниел Митов отрече разнопосоченост на мненията в ГЕРБ