ПП-ДБ ще бъде ясна опозиция, ясна проевропейска опозиция. Всяка кражба, която видим ще осветлим. Това обеща на първия си брифинг в рамките на новия парламент Кирил Петков.

Той призова Борисов да си поеме отговорността. И му припомни, че съставянето на правителство е по-трудно от неговото развалянето.

"Продължаваме промяната - Демократична България" няма да се цепи, стана ясно още от декларациите на формацията. Ще бъдем изключително ефективна опозиция, декларираха Атанас Атанасов от ДСБ и Божидар Божанов от "Да, България".

Бойко Борисов: Летим към нови избори

Бойко Борисов: Летим към нови избори

Само с ДПС не може да направим правителство

ГЕРБ са леко шизофренични, намеси се и Асен Василев, като поясни, че след като са ги обвинявали, че всичко са разрушили, сега ги призовават за подкрепа. След като сътвориха хаоса, сега не могат да сложат ред в хаоса, недоумява Асен Василев за поведението на ГЕРБ.

Брифингът на ПП-ДБ е бил нарочен да бъдат представени четирите законопроекта от спешен порядък за това Народно събрание. ПП-ДБ са готови да ги внесат. Асен Василев посочи, че това са Законът за съдебната власт, Законът за личния фалит, Законът за защита на лицата, подаващи сигнали за корупция, както и правилата за избор на членове на антикорупционната комисия.

Ще бъдем опозиция на корупционните практики на ГЕРБ и ДПС, закани се Асен Василев, който подчерта, че няма нищо, с което ГЕРБ да ги подмамят за участие във властта.

Андрей Цеков пък предупреди, че в Доспат ГЕРБ и ДПС разрушавали домове на свободни хора.

Делян Пеевски зове за смирение

Делян Пеевски зове за смирение

Според съпредседателят на ДПС Рая Назарян трябва да бъде подкрепена за председател на НС