Парламентарната група "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" да бъде заличена в регистрите на Народното събрани и депутатите от партиите на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов да бъдат обявени за независими. За това настояват от "Атака" в писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева.

Основание за искането им е изключването на лидера на партията Волен Сидеров и колегите му Десислав Чуколов и Павел Шопов от т.нар. "малка коалиция", както и последвалото напускане на останалите атакисти от парламентарната група на Обединените патриоти.

И без атакистите оставаме коалиционен партньор, уверява Симеонов

И без атакистите оставаме коалиционен партньор, уверява Симеонов

Лидерът на НФСБ не е изненадан от напускането на депутатите от "Атака"

След изваждането на "Атака" от формацията името на парламентарната група автоматично става юридически нелегитимно и следва заличаването й в специалния регистър на парламента, твърдят от партията, позовавайки се на Коалиционното споразумение.

Според атакистите в момента се прави опит да се обяви за легитимна парламентарна група, която на практика не съществува след изваждането на "Атака". От партията настояват и да бъдат спрени всякакви разпоредителни и фактически действия след освобождаването на Волен Сидеров от председателското място, докато казусът не бъде разрешен.

Всички атакисти напускат Обединените патриоти

Всички атакисти напускат Обединените патриоти

Парламентът станал приют за провалени политици, смята Нотев по адрес на Симеонов