Какво кафе пием и каква салата ядем? Този въпрос постави националистът Десислав Чуколов, който присъства на заседанието на комисията за контрол върху службите, която заседава по случая с отравянето на безнесмена Емилиян Гебрев.

Главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Младен Маринов, както и ръководства на служби докладват пред депутатите по случая.

В началото на заседанието атакистът Чуколов поискал в комисията са бъдат извикани шефът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Дамян Илиев, както и шефът на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Службите разследват отравянето на Гебрев
Обновена

Службите разследват отравянето на Гебрев

Руският агент "Федотов" идвал три пъти в България

Тук въпросът е каква храна ядем, какво кафе консумираме и дали подобни отровни вещества не присъстват и в други храни, опасява се Чуколов.

Всекидневно в "Пирогов" и други лечебни заведения се приемат български граждани с отравяне и за нас това е важно, подчерта още той.

Предложението на Чуколов обаче не минало.

"Атака" иска стандарт за храните у нас, както и да се контролира качеството на храните.

Припомняме, на брифинга в Министерски съвет след срещата си с премиера главният прокурор Сотир Цацаров обясни за разследването от 2015 г. на сигнала за отравянето на Гебрев, че е установено, че бизнесменът е консумирал кафе и е ял салата /рукола/. Явно това е породила притесненията на атакиста. 

А самият Емилиян Гебрев не искал да бъде изслушан в комисията.