Премиерът Димитър Главчев ме покани за вътрешен министър. Това заяви служебният вътрешен министър Атанас Илков пред Нова телевизия.

Не се определям към никоя партия, аз съм човекът на МВР, няма как да бъда пришит към който и да е политически субект, каза той.

Откакто е министър, не са му звънели политици. Няма и за какво, изтъкна министър Илков. Той отказа да коментира поведението на предшественика си Калин Стоянов пред президентството.

Започнаха "козметичните рокади" в МВР на Атанас Илков

Започнаха "козметичните рокади" в МВР на Атанас Илков

Освободени са двама и е назначен един нов зам.-министър, сменен е и зам. главен секретар

По мнението му полицаите не трябва да участват в протестни действия с политически контекст. За смените в МВР той посочи, че иска да си създаде свой екип. Главен секретар ще има при редовно правителство, поясни Атанас Илков.

Той иска нов шеф на Жандармерията с нова визия, с по-енергични действия.

По отношение на последните събитие около Ахмед Доган и протеста на негови симпатизанти пред имотите му в "Росенец" и "Бояна" Илкова каза, че МВР проверява как са уредени отношенията между собственика и наемателя на Сараите. Няма да вземем отношение в този процес, подчерта МВР министърът.

Комисия решава дали НСО да пази Ахмед Доган
Обновена

Комисия решава дали НСО да пази Ахмед Доган

Атанас Илков търси слабости в МВР, защото обществото очаква то да работи

Полицаите не трябва да се поддават на провокации, по думите му. Ние сме там, за да няма ескалиране на напрежението, подчерта Атанас Илков. Пред Сараите не е имало полицейско насилие.

За клипа с певицата Диона, която рекламирахе енергийна напитка, която се шмърка, той каза, че енергийната напитка на прах има доста смущаващи показатели, които биха дали негативни ефекти върху човешкото здраве. Стойностите на показателите в праха са доста завишени. Очаква се комисията по наркотичните вещества да се произнесе за вредата.

Въпросната напитка не е в забранителния списък, стана ясно от коментара му. Ще бъдем нетърпими към това явление, увери Илков.

На въпрос докъде е стигнало разследване за убойството на Алексей Петров служебният МВР шеф каза, че не е спирана активната работа по убийството на Петров. За министър Илков е важно такова тежко престъпление да бъде разкрито.

Няма българска следа в убийството на Къро. Издирваме Петър Петров Еврото, каза министърът. Схемите за вота остават същите, а МВР ще се фокусира върху провеждането на честни избори.

Година след покушението на Алексей Петров - нито задържан, нито версия

Година след покушението на Алексей Петров - нито задържан, нито версия

Бившата барета беше застрелян в полите на Витоша