Най-вероятно няма да влезем в Еврозоната на 1 януари 2025 г. Това заяви бившият служебен вицепремиер по управление на европейските фондове Атанас Пеканов пред bTV.

Той смята, че има много работа, която трябва да се свърши, за да може България да влезе в Еврозоната. В срока от 1 януари 2025 г. няма да влезем в Еврозоната, но през юни, ако ни приемат, ще ви донеса една торта "Сахер" от Виена, обеща Пеканов, въпреки че е скептичен за влизането ни в Клуба на богатите през лятото на следващата година.

Пеканов изтъкна, че България е получила пари по Плана за възстановяване и устойчивост само при управлението на служебните кабинети.

Асен Василев препоръча на бизнеса да се подготви за еврото

Асен Василев препоръча на бизнеса да се подготви за еврото

Кога точно през 2025 година ще се присъединим към еврозоната зависи от инфлацията в България

За напрежението около ротацията и ще има ли нови предсрочни парламентарни избори, Пеканов посочи, че сглобката доста дълго време ще издържи и има вероятност да има някакво разбирателство накрая. Хората не можаха да разберат какво толкова има да делят. Трябва да се намерят правилните мнозинства, за да се случат реформите, настоя той.

Според него обществото не е научило какво точно искат управляващите помежду си след двата извънредни брифинга снощи.

Атанас Пекaнов заяви, че не е получавал обаждане от президента Румен Радев да е част от евентуален служебен кабинет, ако се стигне до нови избори. "Много далеч сме от разговори за служебно правителство", добави той.

Пеканов е на мнение, че ако има нови избори, ще има малко разместване на пластовете в политиката.

Една несполучлива пропагандна акция за въвеждането на еврото

Една несполучлива пропагандна акция за въвеждането на еврото

Асен Василев показа дълбоко непознаване на финансовите документи на БНБ