Отиваме на избори, дано да има изненада. Първото нарушение на новия председател на 48 НС Вежди Рашидов е, че свикал извънредно заседание (за бюджета),без да обяви дневен ред, това сподели пред БНТ Атанас Атанасов, заместник-председател на 48-то Народно събрание от "Демократична България".

Всичко е в детайлите, изтъкна той. Управлението на законодателната власт било в ръцете на ГЕРБ. Много му се иска на Бойко да ни прегърне, няма да му се получи, заяви Атанасов и припомни, че който се е прегърнал с ГЕРБ си отивал.

Войната в Украйна сложила тежки разделителни линии между партньорите в предишния кабинет. За пример той посочи БСП, която е срещу военна помощ за Украйна. Сега ще видим кой на коя страна ще застане, подчерта Атанасов.

Бойко Ноев обясни защо България трябва да изпрати оръжия на Украйна

Бойко Ноев обясни защо България трябва да изпрати оръжия на Украйна

Страната ни трябвало да престане да превива гръбнак пред Путин

Не изключвам да се стигне до третия мандат, изтъкна той. От това кой ще го получи щяло да се види има ли желание за съставяне на ново правителство или ще се върви към предсрочен вот.

Имаше брутално купуване на избори, обвини Атанасов. Този път, по думите му, имало имитация на противодействие на борба с купения вот. Във всички сектори кабинетът на Гълъб Донев провел кадрова чистка, заяви генералът.

Връщането на хартиената бюлетина е примамката, на която се хванала Корнелия Нинова, според Атанас Атанасов. ДБ няма да подкрепи кабинет с мандат на ГЕРБ. Засега от ДБ ще дадат подкрепа на втория мандат.

Коалицията на хартиената бюлетина подкрепи Рашидов за шеф на НС, според ПП

Коалицията на хартиената бюлетина подкрепи Рашидов за шеф на НС, според ПП

От ПП обвиняват Рашидов във връзки с Мултигруп и Цветан Василев