Ние създадохме нашето обединение с основна идея - да поискаме подкрепата на хората, за да можем да съставим правителство и да прекратим модела Борисов и ГЕРБ. Абсурдно е това, което се говори, че ПП и ДБ работят за ГЕРБ и ДПС. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" и част от обединението ДБ-ПП Атанас Атанасов пред БНТ.

По думите му политиците имат дълг да поискат прошка от народа. Политическата криза и буксуване пречи на развитието на държавата като цяло, посочи Атанасов.

Той добави, че партията, която работи затова да няма кабинет е ГЕРБ. Борисов има план за изтощаване на противника и има мощно медийно влияние, изтъкна Атанас Атанасов. ГЕРБ имитират комуникация с другите партии и това е доказателство, че не искат да има правителство. Ако ГЕРБ е първа политическа сила, отиваме на нови избори наесен, отсече Атанасов.

Атанас Атанасов настоя Борисов да освободи политическия терен и вместо да ходи в Американското посолство, да отиде в прокуратурата. Обединението ПП-ДБ е създадено, за да се концентрират на едно място реформаторските сили, за да променят нещата и Атанасов се надява да получат подкрепата на хората на вота на 2 април, за да изпълнят целите си. В зависимост от резултата на обединението от изборите ще решат по какъв начин да подходят, но ще се отнесат сериозно.

Атанасов настоя още за отнемане кадровите правомощия на главния прокурор с конституционна реформа. Борисов като иска да помогне за конституционна промяна за реформа на прокуратурата, да кажат дали ще я подкрепят, призова той.

Атанасов ще предложи да бъде създаден временна парламентарна комисия в 49-то Народно събрание, която да разследва работата на служебното правителство.

Атанасов се оплака от социолозите, щом САЩ казват нещо, то е вярно

Атанасов се оплака от социолозите, щом САЩ казват нещо, то е вярно

ДБ имали собствена социология