Третият проучвателен мандат ще бъде неуспешен. Това заяви председателят на парламентарната група от ГЕРБ Десислава Атанасова пред bTV.

Според нея още днес БСП трябва да върни третият мандат за съставяне на кабинет неизпълнен. Никъде в Конституцията не пише, че мандатът, решенията по него и издигането на премиер се обсъжда на колективни и партийни форуми, обясни тя.

Атанасова заяви още, че онлайн излъчването на заседанието на парламентарната група на "Демократична България" не е изтекъл запис. Те понеже много са на "ти" с ИТ специалистите си, не знаят много какво се случва, разкритикува тя ДБ. ГЕРБ по никакъв начин не са отрязали и манипулирали записа от заседанието на ДБ.

Стефан Янев: Записите показаха, че принципите на коалицията са безпринципност

Стефан Янев: Записите показаха, че принципите на коалицията са безпринципност

Третият мандат няма да бъде изпълнен

Атанасова недоумява как може политиците да настояват да се свали конкретен материал от медийното пространство. Материалът от заседанието на ДБ не е попаднал в ГЕРБ или "Възраждане" случайно или пък, защото ГЕРБ били диверсионна група. Не всичко започва и свършва с ГЕРБ, а просто се сдобихме с материала, защото се излъчваше онлайн и колегите от "Възраждане" си го пуснали на Фейсбук страницата, обясни тя.

Атанасова е разбрала, че има много желаещи да бъдат бухалкодържачи, и то по време на избори. Тя е притеснена, че Христо Иванов казал всичко съвсем нормално. Ако това е съдържанието на разговора в една парламентарна група и едно управление как може тези хора да кандидатстват за вота на българските граждани и да искат да управляват, недоумява тя.

"Демократична България" публикува пълния запис

"Демократична България" публикува пълния запис

България е по-голяма от всички възпалени ега, посочи Христо Иванов

Не ме карайте да коментират този объркан човек Кирил Петков, който за всичко се оправдава с ГЕРБ. Всички служби, МВР, всички органи в държавата могат да се използват както премиерът в оставка поиска. Някои в момента да си търси индулгенция с ГЕРБ, че не могат да управляват е абсолютно безсмислено да го коментирам, каза Атанасова в началото на интервюто си и с критики към властта в оставка.

За ПП няма нищо скандално в записите от заседанието на ДБ, но са готови за избори

За ПП няма нищо скандално в записите от заседанието на ДБ, но са готови за избори

Според Константин Бачийски не е споменато нищо, което досега не е казвано за преговорите за съставяне на правителство

По какъв начин може да окаже влияние ГЕРБ на друга политическа сила, запита Атанасова.

Правителството са самосвали, защото лидерът на ИТН Слави Трифонов изтегли министрите си, а впоследствие опозицията поиска вот на недоверие, който мина в парламента, напомни тя.

Кирил Петков: Вероятно отиваме на избори

Кирил Петков: Вероятно отиваме на избори

Има 8 свестни депутати при Слави Трифонов, смята премиерът в оставка